Prosba o pomoc z mitshubishi galant

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkicz.Bardzo prosze o pomoc w wyjasnieniu mi dokladnie po polsku oznaczenie kontrolek w mitshubishi galant poniewaz nie mam pojecia co one oznaczaja a jestem poza granicami kraju i mam problem bo pali sie pomaranczowa kontrolka na ktorej jest tak jakby pompa lub zawor niestety nie wiem o co chodzi a w ksiazce obslugi jest napisany taki opis(check engine indication lamp)(emission control system).Dzieki wielkie za pomocne slowa

[ wiadomość edytowana przez: zimny76 dnia 2008-05-22 21:25:05 ]

Zaświeciła ci się kontrolka "check engine" czyli sprawdź silnik, a do tego jest to informacja dotycząca czystości spalin. Zwykle podłączenie pod komputer pozwala na wyłączenie kontrolki. Najczęstszą przyczyną zaświecenia się kontrolki jest kiepskie paliwo lub awaria sondy lambda.

Dziekuje ci serdecznie za pomoc.Moze ja kiedys sie odwdziecze w podobny sposob

Witam, ja posiadam mitsubishi Galanta 2.0D 90km z 99 roku i mam problem że raz od 1500obr. raz od 2000obr. a raz od 3500obr. nie ma mocy dławi się i zaświeca się check engine po odpuszczeniu pedału gazu kontrolka po chwili gaśnie ale dalej nie ma mocy. Da się jeździć ale powyprzedzać to nie. Koledzy pomóżcie jak możecie. U mnie nikt w okolicy nie ma komputera najbliższy w legionowie. Paliwo jest OK bo tankuje na shellu i orlenie kilka samochodów i nie ma problemów. Pozdrawiam.