MotoNews.pl
3 Corolla 1.8 VVTL-i T sport (213448/18)

Corolla 1.8 VVTL-i T sport

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! jestem nowy na forum i chcialbym z gory przywitac sie ze wszystkim - Czesc Wam !!! ...
Jestem obecnie w angli i tu chce zakupic corolle z 2004 model 190 KM bardzo prosze o pomoc was w zakupie. na co zwrocic uwage przy zakupie tego auta i co sadzicie ogolnie o tym aucie. czyd duze se mozliwosci jesli chodzi o tuning silnika w tym samochodzie i co np mozna zrobic na poczatek zeby podniesc moc nie ingerujac za duzo w przerobke sinika na poczatek ... bardzo prosze o pomoc bo auto chce zakupic na dniach... pozdrawiam ... bartek

cześć
no wiesz... przy takiej mocy ja bym nakleił tylko lepkę klubową i by mi wystarczyło
więcej się nie wypowiem, bo nie wiem

a co do zakupu...
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=162059&c=0&f=23
ten dział został specjalnie po to stworzony... ale raczej dotyczy "cywilnej" wersji Corolli

Cytat:
2008-05-26 13:38:00, barthezzz2 pisze:
Witam! jestem nowy na forum i chcialbym z gory przywitac sie ze wszystkim - Czesc Wam !!! ... Jestem obecnie w angli i tu chce zakupic corolle z 2004 model 190 KM bardzo prosze o pomoc was w zakupie. na co zwrocic uwage przy zakupie tego auta i co sadzicie ogolnie o tym aucie. czyd duze se mozliwosci jesli chodzi o tuning silnika w tym samochodzie i co np mozna zrobic na poczatek zeby podniesc moc nie ingerujac za duzo w przerobke sinika na poczatek ... bardzo prosze o pomoc bo auto chce zakupic na dniach... pozdrawiam ... bartek

Jak chcesz miec woz bardziej sportowy to wrzuc Adidasy do bagaznika.
Po cholere ci wiecej mocy ,raczej zajmij sie czym to zatrzymac bo klocki zwlaszcza z tylu szybko odparowuja

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

ano power is nothing without controll. pochwal sie chlopakom na CC, duzo nie ma takich furek. btw zakup ciekawy

Witam
Z mojej strony to w takim aucie sprawdż najpierw zawieszenie bo moc jest moc a jak juz kupisz to sprawdż go przez dwa miesiące czy bedziesz potrzebował większej mocy i dopiero wtedy podejmij decyzje.Niech Moc będzie z Tobą

po co wiecej mocy ? auto przy prawie 200KM silniku ma okolo 8.5 s do setki wiec to wcale nie tak duzo ... pytalem sie co mozna z tym zrobic bo moze cos bede chcial sobie polepszyc jesli finanse pozwola...
chcialbym sie dowiedziec od was na co zwrocic uwage przy zakupie i jakie sa najczestsze usterki jesli sie zdazaja pozdrawiam

obecnie mam audi a3 1.8 T i ma podobne osiagi jak corolla wiec chcialbym cos pokombinowac w corolli zeby dalo mi wiecej radosci ...

Cytat:
2008-05-26 20:30:22, barthezzz2 pisze:
obecnie mam audi a3 1.8 T i ma podobne osiagi jak corolla wiec chcialbym cos pokombinowac w corolli zeby dalo mi wiecej radosci ...

Ale Audi sie trzyma drogi a Toyoty sa lekkie i maja zawieszenia jak taczki budowlane na kazdej kaluzy plyniesz jak na lodce
Przejedz sie najpierw zanim kupisz bo bedziesz mielil kolami zanim wystartujesz, a przy wiekszej mocy bedziesz mielil dluzej
Najwazniejsze jednak ze do Toyot raczej niema czipow.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2008-05-26 20:30:22, barthezzz2 pisze:

Podobne osiagi????rozpedz sie i wez zakret kat prosty na mokrej drodze a zobaczysz jakiego drifta wytniesz na tylnej sztywnej beli

-----------------
Naprawa elektroniki.

Z ta moca to pewnie tak kolorowo nie bedzie jak w audi 1.8T to sprawdzony mocny silnik i jednostka bardziej rozwojowa (turbo), co z zawiecha audi daje ladne polaczenie.
A takich rolek sport to za duzo nie ma, za duzo sie nie dowiesz.
Jak jestes napalony to pytaj na streetracing.pl , tam Ci wyloza wszystko jak na tacy.
http://www.streetracing.pl/forum/Chce-kupic-auto-wlasnie-kupilem-auto-zaczynam-tuning-f48.html

jeśli corolla t sport wydaje Ci się za wolna kup po prostu cos szybszego, może Celice. Porządny tuning, który daje jakieś wyraźne efekty jak pewnie wiesz ani nie jest tani ani "łatwy". myślę, że powinieneś się zastanowić czy warto się w to bawić. inna sprawa jak ktoś potrafi, lubi, ma czas i pieniądze na takie modyfikacje. wtedy tak jak już ktoś tu pisał streetracing.pl wielu rzeczy można się tam dowiedzieć o tych sprawach. Oczywiście to tylko moje zdanie

[ wiadomość edytowana przez: resti dnia 2008-05-27 19:54:41 ]

Cytat:
2008-05-26 21:10:02, Bigelektron pisze:
Podobne osiagi????rozpedz sie i wez zakret kat prosty na mokrej drodze a zobaczysz jakiego drifta wytniesz na tylnej sztywnej beli

swieta prawda.