Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-05-28 21:07:45 na forum forda mondeo jest rada na pad immo. Trzeba go obejść, nie znam szczegółów. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-05-28 22:17:57 Pierwszy raz w życiu słyszem, że ...awaria immoblizera jest sygnalizowana "awaryjnymi" ![]() ![]() ....alarmu..i owszem.. no ale to ford...fszysko siem może zdarzyć....(to tylko lejdi pank ) |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-05-29 06:43:24 Dalej to samo ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-05-29 08:19:46 coś na ten temat masz tutaj |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-05-29 09:41:25 Słuchajcie jakie jaja...
Na spokojnie już pod warsztatem, czekając na mechanika postanowiłem się poprzyglądać temu zjawisku. Awaryjne sobie chodzą, a ja słyszę cykanie z prawej strony pod nogami pasażera. Ale zaraz, zaraz, przecież przekaźniki są po lewej stronie ![]() Wqrwion i zdziwion zarazem zaczynam kombinować - zdejmuję osłonkę pod nogami pasażera z prawej strony i już mam dostęp do jednostki sterującej, wzmacniacza i innych jakichś puszek, które chuj wie do czego są. Zaczynam odpinać po kolei kostki z tych "jakichś tam puszek". Przy drugiej próbie nastała cisza, awaryjne przestały mrugać - myślę sobie, że teraz nic pewnie nie będzie działać. Wkładam klucz do stacyjki, przekręcam, a tu... kontrolki żyją ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł, co odłączyłem to Nobel się należy. Na mechanika nie chciało mi się czekać, a jechać specjalnie nie będę kierując się zasadą - działa - nie ruszać ! |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2008-05-29 10:06:03
Jak od czego? Od tego ze to elektroniczne auto. Sraja sie te elektroniki jak cholera. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-05-29 10:56:41
Na 99% to sterownik alarmu. Piszesz, że alarm działa? Dziwne! W jaki sposób to sprawdzałeś? Rozumię, że siedzisz u aucie, uzbrajasz, poruszasz się i wyje? Szkoda, że wcześniej nie widziałem Twojego postu, identyczny problem miałem kiedys w cińku. Po odłączeniu kostek od czarnego pudełka uszystko ustało, cenatralka działała, ale bez alarmu. Spradż Michale raz jeszcze ten alarm. ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-05-29 11:47:16
Wyje ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-05-29 12:10:24
To faktycznie, zawiła zagadka ![]() Ale jak mówi Piotr: "Dopuki działa - nie ruszać!" ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-05-29 19:39:34
Boggi ![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-05-29 20:57:34
Widzisz Michałku....wychodzi na to , że tak samo "celnie" diagnozujesz awarię immobilizera ...jak i tekst piosenki.. ![]() Zdecydowanie Lady Punk ![]() ![]() i to pewnie...zanim się jeszcze Anitka na tym świecie pojawiła ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-05-29 20:59:41
Szerszy temat widzę ![]() ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-05-29 22:37:08
Podpowiem: Kaczyńscy i księżyc... ![]() |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2008-05-31 17:09:08
Zdecydowanie Lady Pank, a poza tym wszystko się zgadza. Dodajmy jeszcze, że film rysunkowy. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-06-01 20:23:09
a toś mię zaskoczył ![]() ![]() ![]() ..Oczywiście to Ty masz rację ! ![]() "Marchewkowe pole" (muzyka: Jan Borysewicz, słowa: Andrzej Mogielnicki) Marchewkowe pole rośnie wokół mnie W marchewkowym polu jak warzywo tkwię Głową na dół zakopany niczym struś Chcesz mnie spotkać - głowę obok w ziemię wpuść Wszystko się może zdarzyć Wszystko się może zdarzyć Marchewkowe o ogrodzie miewam sny W marchewkowym stanie jest najlepiej mi Rosnę sobie - dołem głowa, górą nać - Kto mi powie: co się jeszcze może stać ? Wszystko się może zdarzyć Wszystko się może zdarzyć Wszystko się może zdarzyć Wszystko się może zdarzyć ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-06-01 20:35:59 Nie skojarzyłem ![]() A przy okazji - Mondek z rozłączonymi 10 przewodami ma się dobrze ![]() ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-06-02 00:21:01
Trupowi nie robi to żadnej różnicy. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2008-06-05 11:41:51 Ta kostka to może być moduł alarmu. Alarm ma jednostkę centralną oraz moduły np. wstrząsowy i ultradzwiękowy. Trzeba sprawdzić czy wszystkie funkcje alarmu działają. Jeżeli nie, to skoro to "coś" jest na podłodze, to może to być czujnik poduszki a kierunki migają bo może on powodować zwarcie - alarm może mieć funkcję wykrywania tego typu niespodzianek (starsze alarmy miały takie zabezpieczenie bo znanym sposobem było zwarcie kierunków). Podaj jakieś symbole z tego urządzenia to pewnie coś da się znaleźć. |