Odrdzewiacz, jaki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jw. jest coś co szczególnie cieszy się według Was uznaniem lub odwrotnie? mam kilka "purchów", chciałem zedrzeć lakier, nałożyć w/w środek i pomalować ( około centymetr na centymetr). Jeszcze jedno, odrdzewiacz dosłownie pożre blache czy zatrzyma/ograniczy powstawanie korozji w danym punkcie.

[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2008-05-30 10:46:59 ]
[ powód edycji: ortografia - polecam firefox'a :P ]

Odrdzewiacz nie powstrzyma ogniska korozji na długo... Najlepszą metodą jest mechaniczne usunięcie rdzy aż do czystej blachy i zabezpieczenie...

Polecam kolegom ten środek - stosuje ten patent od kilku lat w autach i motocyklach i moge 100% zagwarantować jego skuteczność - mała buteleczka to koszt około 7zł. Zatrzymuje rudą i po lekkim szlifie można malować. W hd wykwity na wydechach 2 lata temu pomalowałem i do dziś jest spoko. W essim jak coś widze pendzelek i po sprawie.

CORTANIN F jest przeznaczony do zabezpieczania zardzewiałych przedmiotów przed ich dalszą korozją. Na powierzchni pozostawia trwałą warstwę ochronną stanowiącą podkład pod dalsze powłoki malarskie.
Sposób użycia: Lużno odpadającą rdzę (strupki rdzawe) usunąć, odtłuścić powierzchnię np. benzyną ekstrakcyjną lub wodą z detergentem. Preparat nanosić za pomocą pędzla wcierając. Po wyschnięciu (ok. pół godziny) zabieg powtórzyć. W miejscu występowania rdzy zachodzi reakcja - wyrób fioletowieje i tworzy szklistą powłokę. Na wyschnięty wyrób można nakładać dowolną emalię. Niezabezpieczony farbą nawierzchniową daje ochronę na okres ok. 1 roku.
Bardzo dobry środek na zardzewiałe podwozie samochodu, wykwity na blacharce - przed nałożeniem zasadniczego koloru, wszelkie inne zardzewiałe elementy.

Cortanin F

Brunox Epoxy

007 z firmy K2