Problem z tankowaniem gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po ostatnim tankowaniu gazu. BrC sekwencja w moim escorcie 1.6 97r. podczas jazdy diody zamiast pokazywac ze ubywa sukcesywnie z butli palily sie do konca zbiornika wszystkie wskazując ze jest pelen. Ponowne zatankowanie, gdy gaz sie skonczyl, nie bylo mozliwe. Facet na stancji podlączal 2x wskazówka stanela pokazując ok 80 groszy i dlaej nie chcialo isc. Co z tym fantem zrobic? Mial ktos podobny problem z instalacją LPG???

Miałem to samo...najpierw zawiesił mi sie pływak (pomogło kilkakrotne walniecie młotkiem gumowym) i tak musiałem robic co jakis czas bo sie ciągle zawieszał...potem to juz zupełnie sie zawiesił bo od walenia pływak mi odpadł (koncówka jego dokładnie) i do teraz plywa sobie luzem w butli a ja zamontowałem nową końcowke pływaka i jest gites

ps.walenie młotkiem GUMOWYM najlepiej przeprowadzac gdy zbiornik jest pusty/prawie pusty...przerkecasz zapłon i po walnieciu młotkiem patrzysz czy diody zgasły....jak zgasły to znaczy, ze pływak opadł i mozesz jechac tankowac...a walisz w okolice zaworu bo tam jest pływak (byle nie w zawór )

[ wiadomość edytowana przez: falcon0 dnia 2008-05-31 20:10:38 ]

mozna spuscic gaz do zera i to wyjac i wymienic bądz przesmarowac-ale lepiej do sprytnego gaziarza podjechac
ja wymontowalem pływak całkiem.

tak bylem u gazownika. Puknąl mlotkiem i wskazówka opadla polowe. Niestety w drodze do domu po przejechaniu zaledwie 1 km zapalily sie ponownie wszystkie diody. Putalem faceta o naprawe to powiedzial ze trzeba wymienic caly zawór i ze taka impreza ok 340 pln. Nic nie wspominal o pływaku? Naciąga mnie? Co robic?

Oj strasznie Cię naciąga wymiana zaworu to koszt 30 złoty, pływak hmm... nie jestem pewien do końca gdyby był pływak wtedy poprostu nie tankuj do pełna, tankuj tak za 20-30 złotych, spróbuj w ten sposób, ja jeszcze obstawiałbym ciśnienie w butli jest za niskie. A najlepsza rada to zmień gazownika, który Ci to zrobi za małe pieniądze.

Cytat:
2008-06-04 21:26:09, subsilver pisze:
Oj strasznie Cię naciąga wymiana zaworu to koszt 30 złoty, pływak hmm... nie jestem pewien do końca gdyby był pływak wtedy poprostu nie tankuj do pełna, tankuj tak za 20-30 złotych, spróbuj w ten sposób, ja jeszcze obstawiałbym ciśnienie w butli jest za niskie. A najlepsza rada to zmień gazownika, który Ci to zrobi za małe pieniądze.

przyjacielu pływak zazwyczaj jest zamontowany w butli i to razem z elektrozaworem - cena detaliczna elektrozaworu to powyżej 300 zł bo się wymienia całościowo
jeśli wymieni Ci całość elektrozaworu [z butli] to koszta są takie jak podał i nie naciąga Cię

Cytat:
2008-06-04 21:26:09, subsilver pisze:

Skończ wać Pan wstydu oszędź...
Nie znasz się wogóle to po co zabierasz głos
Najpier się dokształć a później HEREZJE praw...
Pamiętaj że gloszenie herezji jest karalne....

Mojemu braciakowi "odpłynął" pływak od zaworu jak jechał do Niemiec, dalszą trasę musiał pokonać na benzynie. Naprawa okazała się banalnie prosta - zamocowanie pływaka na swoim miejscu - wymagało to jednak wyjęcia i otwarcia zbiornika. Koszt to kilkanaście złotych.

mozna wymienic,regulowac,smarowac poszczególne elementy całego mechanizmu w butli-byc moze nie w kazdym typie??
cały elektrozawór na pewno kosztuje drogo
trzeba poprostu trafic dobrego mechanika.
w razie awarii na trasie mozna spuscic gaz,wymontowac zaworek i tankowac do bólu

[ wiadomość edytowana przez: Lachu8v dnia 2008-06-05 19:25:30 ]

Cytat:
2008-06-05 19:23:57, Lachu8v pisze:
mozna wymienic,regulowac,smarowac poszczególne elementy całego mechanizmu w butli-byc moze nie w kazdym typie?? cały elektrozawór na pewno kosztuje drogo trzeba poprostu trafic dobrego mechanika. w razie awarii na trasie mozna spuscic gaz,wymontowac zaworek i tankowac do bólu [ wiadomość edytowana przez: Lachu8v dnia 2008-06-05 19:25:30 ]

A zna ktos takiego dobrego mechanika-gazownika z 3-miasta najchetniej z gdańska??