FOTY - uszkodzenie, ile za naprawę? Ktoś się orientuje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Moja "okazja" z Niemiec okazała się trochę obtłuczona. Czy ktoś się orientuje ile by kosztowała naprawa? Zderzak, maska, wgniecenia.

Jak na moje oko nowy zderzak, wprawna ręka z młotkiem i dobry lakiernik powinny załatwić sprawę i nie przekroczyć 1000zł. Jak ktoś ma konkrety, będę wdzięczny za podpowiedź.
P.S. Mam nadzieje, że foty mi się udały

[ wiadomość edytowana przez: wolfcbr dnia 2008-06-01 23:26:31 ]

no z tych fotek co widze to do wymiany maska przednia, tylny blotnik - a najlepiej kawalek wyciac i wstawic od innego auta. A koszty, zalezy tez czy dajesz do komus, czy czesc sam robisz,,,no i czy ma maja byc pomalowane w kolorze nadwozia elementy ktore bedziesz wymienial. Maski chodza od 100=400, cwiartka cos kolo 250-500 zl, ciekawi mnie jak wyglada tylny pas?? zdejmij wykladzine i zobacz czy podloga w bagazniku lezy rowno czy jest przelamana w okolicach zderzenia,,,jak tak to trza doprowadzic do rowni, takze to kolejne koszty. No i robocizna :/ mysle ze 1000 zl to da sie zmiescic. Tylko kwestia chetnego ktory sie tego podejmie. Popytaj pare blacharzy-lakiernikow ile mniej wiecej to wyniesie.

p.s. to tyle jesli to wyglada tak jak na fotce,,,czyli od strony zewnetrznej

Tylnego blotnika nie wymieniaj - dobrry blacharz to klepnie ,ze malo wiele sladu bedzie. Maska do wymiany wg mnie. Kupno maski i zderzaka - patrz allegro. Lakiernik za te 3 elementy - jakies700zl. Blacharz - mysle,ze kolo 100

Ty lepiej sprawdz dokładnie to autko bo po przodku wygląda, że autko ma przeszłość...i żeby nie okazało się, że autko jest bez poduch, Abs nie działa i takie inne pierdoły

to ja lepsze rozbieram na czesci a ty chces zto rejestrowac......no ale coz twoj wybior

maska do wymianay - nikt ci tego niewyklepie - wychodzi taniej kupic za 200zl i polakierowac. zderzka tez do wymiany i lakierowanko. to masz juz jakies 1000zl

do wymiany:

maska - 250zł
zderzak tył - 200zł

do wyklepania

przedni lewy błotnik
tylny lewy błotnik (?)
(100-150zł powinno wystarczyć)

do malowania:

przedni zderzak
maska
lewy przedni błotnik
tylny zderzak
tylny błotnik (?)
(malowanie jednego elementu w granicach 200-400zł)

reasumując chcąc zrobić go na tip top jeden tałzen może nie wystaczyć

"okazja" z niemiec - poraz kolejny widac,ze nie ma kretynow co sprzedaj dobre auta za 100E

Jak ma mój gust, to lewa lampa jest nowsza od prawej.
Poza tym z tyłu na klapie oznaczenia są nie w tym miejscu co powinny, co może (ale nie musi) świadczyć o tym, to nie pierwsze uszkodzenia tego samochodu.

Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Daruje sobie tą "okazje" Póki co mój essi jeszcze ładnie jeździ, myślałem że ten będzie w lepszym stanie.

Cytat:
2008-06-01 13:29:36, wesul pisze:
Jak ma mój gust, to lewa lampa jest nowsza od prawej. Poza tym z tyłu na klapie oznaczenia są nie w tym miejscu co powinny, co może (ale nie musi) świadczyć o tym, to nie pierwsze uszkodzenia tego samochodu.

Nie jest nowsza, tylko zauważ że na lewą część samochodu pada śłońce a prawa jest w cieniu.

Cytat:
2008-06-01 14:12:12, kaes pisze:
Nie jest nowsza, tylko zauważ że na lewą część samochodu pada śłońce a prawa jest w cieniu.

No nie wiem... Wydaje mi się, że prawa jest lekko pożółkła a lewa nie. Ale oczywiście trudno wyrokować po zdjęciu.

odbicie światła ,zauważ prawy halogen też jest żółty

Panowie, aby uciąć spekulacje światła są włączone tylko te od strony pasażera sie nie palą

maska: 400-500zł
zderzak: 250-350zł wymiana
błotnik: 300-350zł
dżwi: 300-400zł
lusterko; gratis-100zł
a tylnui błotnik 400-500zł

to zależy gdzie postawiż

[ wiadomość edytowana przez: L_BUBU dnia 2008-06-01 21:47:38 ]

wstaw zderzak i trzeba jeździć to nie pokaz piękności ma odpalać i jechać do przodu a czy jest trochę podrapany kto na to patrzy.
No chyba, że to na sprzedaż...komuś

wolfcbr zmniejsz pierwszą fotkę.

Tałzen może nie wystarczyć. A raczej nie wystarczy.

Teraz może być? Pierwszy raz wklejałem foty i tak cud, że mi się udało