Amortyzatory z B do A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy amorki np. Blistein B4 pasują z omy B sedan do A sedan ?

Osobiście nie wiem, ale zapytaj może w dobrym sklepie lub serwisie.

Z tego co mi wiadomo środkowy drążek i końcówki są takie same. Być może OPEL poszedł na łatwiznę i zostawił stare zawieszenie w B co wydaje mi się bardzo prawdopodobne.

FatBoy ma amory z B jak dobrze kojaze

ano zolte KONI

Ale ty masz silnik 3.0, a jak ja włożę amory z V6 do 2.0 to będzie zupełnie inna charakterystyka.

Chyba waga nie ta ?

Wiktorzi ja mam BILSTEIN-y w A kpl p/t jeździ się wyborowo w porównaniu ze starymi amorkami. Dobrane z katalogu do A. Dlaczego chcesz z beee do A?

ja nie chcę , ot może się okazja trafiła

A tak przy okazji, jakie spręzyny do tego żeby trochę obniżyć tył przynajmniej.
Bo przy tych amorach auto się utwardzi ?

jesli Amory nowe to na pewno na chwile sie utwardzi
a springi to jakies eibach-y albo weitec-i i calosc pojdzie z 40mm

btw. Amory w 2.0 i 3.0 jest raczej ten sam...
tutaj springi robia robote

U mnie ta chwila trwa już blisko rok , oszywiście jest to subietywne odczucie

A orientuje ktos czy wsadze do C tylne amory od A (mowa o Caravanie ) Przerabial ktos taki temat? bo na oko to wszystko pasuje nie wiem jak tam z dlugoscia czy to podejdzie?

Nie ma C jest B fl chyba juz wszystko jasne.

Cytat:
2008-11-29 20:41:42, homer171 pisze:
Nie ma C jest B fl chyba juz wszystko jasne.

Haha.. tak jakby nikt nie wiedzial o co chodzi ale zes zablysnął , jak nie wiesz to nie zasmiecaj pierdołami bo o tym to kazdy wie!
pytam sie czy ktos wie czy psasuja bo znajomy ma od A i nie chce mi sie na darmo robic

[ wiadomość edytowana przez: trakerr dnia 2008-11-30 14:46:42 ]

Tylne amorki w A i B, B(FL) są identyczne.
Różnica jest tylko w długości dla wersji nadwoziowej (sedan,caravan)
Przód jest również identyczny, różni się jedynie odwróconym mocowaniem przewodów hamulcowych itd.

Cytat:
2008-11-30 14:30:25, trakerr pisze:
Haha.. tak jakby nikt nie wiedzial o co chodzi ale zes zablysnął , jak nie wiesz to nie zasmiecaj pierdołami bo o tym to kazdy wie! pytam sie czy ktos wie czy psasuja bo znajomy ma od A i nie chce mi sie na darmo robic [ wiadomość edytowana przez: trakerr dnia 2008-11-30 14:46:42 ]

Oczywiscie ja nie mam pojecia o niczym Ale nie bede nic pisał bo powiedza ze znowu w lobie ktos kogos pojechał

Cytat:
2008-11-30 15:49:45, SEBA-OMEGA pisze:
Tylne amorki w A i B, B(FL) są identyczne. Różnica jest tylko w długości dla wersji nadwoziowej (sedan,caravan) Przód jest również identyczny, różni się jedynie odwróconym mocowaniem przewodów hamulcowych itd.

Dzieki za konkretną odpowiedz.