MotoNews.pl

Immobilayser - jak go zdjąc albo odłączyć

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, nie długo wykończy mi się kluczyk od essa. Cena dorobienia 2 to 180zł :-/ Jest jakiś sposób żeby odłączyć immo w warunkach domowych?? W tedy za dorobienie zwykłego klucza zapłacę niespełna 30zł.

--> priv

tzn, że nie chcesz mieć immo?

tak nie chcę... z przyczyn ekonomicznych

Zmień fachowca od kluczyków. W dobrym zakładzie tego typu dysponują "pustymi" kluczykami na immo. Wciąga z tego starego i wkłada do nowego + rzeźbienie grotu. Koszt ok 50zł. Jak dorabiałem sobie kluczyk to uczciwy pan zapytał właśnie czy nie mam zużytego z immo, żeby zredukować koszty.

Cytat:
2008-06-09 15:37:29, LukasJ pisze:
Jak w temacie, nie długo wykończy mi się kluczyk od essa. Cena dorobienia 2 to 180zł :-/ Jest jakiś sposób żeby odłączyć immo w warunkach domowych?? W tedy za dorobienie zwykłego klucza zapłacę niespełna 30zł.

zara... 180 za 2 klucze z immo to duzo ?? bierz to w ciemno. U mnie sam szlif kosztuje 30zł za szt=60, + surowiec 120 za szt=240 + doprogramowanie do immo (jak dla mnie darmo, ale normalnie nie wiem ile) to juz 300 zł. A immo w warunkach domowych nie odłączysz w fordzie ...

jeżeli jednak nie chcesz wydawac pieniędzy na kluczyk z immo to po prostu podczep zużyty kluczyk do kółka z nowym kluczykiem
i wtedy immo będzie normalnie się wyłączac -

Dopisanie nowego kluczyka nic nie kosztuje - nawet w instrukcji jest napisane jak to się robi. Zapłon -> świeci dioda -> wyciągnąć kluczyk -> włożyć nowy -> przekręcić na zapłon -> świeci dioda i tyle tak z grubsza.
Natomiast dorobienie/zakup kluczyka wraz ze szlifem, kosztuje 130zł/szt. Także jeśli kolega ma ofertę 180zł za dwa to jest ona bardzo atrakcyjna - może dlatego, że 2 szt. ?

Cytat:
2008-06-13 19:53:41, jerico pisze:
Dopisanie nowego kluczyka nic nie kosztuje - nawet w instrukcji jest napisane jak to się robi. Zapłon -> świeci dioda -> wyciągnąć kluczyk -> włożyć nowy -> przekręcić na zapłon -> świeci dioda i tyle tak z grubsza. Natomiast dorobienie/zakup kluczyka wraz ze szlifem, kosztuje 130zł/szt. Także jeśli kolega ma ofertę 180zł za dwa to jest ona bardzo atrakcyjna - może dlatego, że 2 szt. ?

a do dopisanie kluczyka (czytaj zaprogramowania) jest potrzebna matka, czy wystarczy zwykły użytkowy kluczyk?

klucz z czerwonym tym czymś czyli z imo

Cytat:
2008-06-18 06:53:24, przemkowal pisze:
a do dopisanie kluczyka (czytaj zaprogramowania) jest potrzebna matka, czy wystarczy zwykły użytkowy kluczyk?

Tak, koniecznie potrzebny jest czerwony kluczyk.