[ASTRA F] Głośniki na przód+regulacja drzwi+listwa boczna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam trzy problemy. Odpowiedzi w sumie znalazłem w archiwum ale nie do końca są satysfakcjonujące: [astra f kombi 95']

1. Dnia dzisiejszego pewna Pani cofnęła mi się prosto w drzwi kierowcy. Uszkodzenia niby nie są duże ale drzwi sie jakoś inaczej zamykają (tak jakby się obniżyły o jakie 5-7mm -górna prawa krawędź uszczelki nie przylega do nadwozia) Wie ktoś czy można to jakoś wyregulować? Czym to może być spowodowane?
2. Przy w/w okazji zostałem pozbawiony listwy bocznej na drzwiach kierowcy (został sam metal ale on też jest pognieciony ) Z tego co wyczytałem to metal też jest klejony do nadwozia? Jak wymienić tę listwę

3. A ponadto zdechł mi głośnik w tylnej klapie, więc wykombinowałem że wymontuje głośniki z drzwi z przodu i wrzuce je na tył. Z przodu natomiast włożyłbym coś lepszego. Interesuje mnie głośnik blaupunkta który zmieściłby sie w fabryczne miejsce bez dłubania.

[ wiadomość edytowana przez: Forest dnia 2008-06-16 06:30:37 ]

Cytat:
2008-06-15 21:48:49, mutra pisze:
3. A ponadto zdechł mi głośnik w tylnej klapie, więc wykombinowałem że wymontuje głośniki z drzwi z przodu i wrzuce je na tył. Z przodu natomiast włożyłbym coś lepszego. Interesuje mnie głośnik blaupunkta który zmieściłby sie w fabryczne miejsce bez dłubania. [ wiadomość edytowana przez: Forest dnia 2008-06-16 06:30:37 ]

Stare ale dobrze grają no i można jeszcze nówki trafić czasem... cena poniżej 80zł za komplet
Blaupunkt

wlezą bez ramek montażowych?

To są gotowe zestawy. Dedykowane do konkretnego modelu. Najczęściej wchodzą bez dodatkowych elementów. Wszystko co potrzebne znajdziesz w opakowaniu.

super, dzięki za pomoc

Z tego co wiem to ta seria głośników nie jest już sprzedawana w Europie zachodniej (nie mam pojęcia jak w Polsce). Zostały zastąpione przez nowszy model. Najlepiej pytaj w sklepie z CarAudio albo poproś o poradę np. kolegę mario26DR

Witam.Astra jest juz po lifcie(ma cienkie listwy ,czy szerokie)jezeli cienkie to listwa aluniniowa jest klejona tasma klejaca dwustronna do drzwi,a n a te listwe wciskana jest listwa plastikowa,na takie zatrzaski,czyli nalozyc i walnac reka i siedzi.W serwisie kosztuje ok 92 zeta.Pozdrawiem...

No to widze miales nie farta...

Co do listewek to mozna je zakupic na allegro,
nie kupowal bym uzywanych bo niewiele tansze a zaraz odpadnie ta czarna listwa od tej aluminiowej sa one jakos smiesznie klejone a pozatym ta listwa aluminiowa gnie sie wiec nieda sie jej zabardzo idelanie odkleci (sa cudaki co potrafia )
Koszt listwy na allegro okolo 90 zl za cala jedna strone, (ostatnio szukalem ;P)

Co do odklejenia starych to polecam suszarke + jakis rozpuszczalnik, ale taki ktory ci nie uszkodzi lakieru. Ja uzywal;em izopropanolu jest to alkochol do czyszczenia elektorniki :p ale nie jest za tani

CO do regulacji drzwi to hmm niebardzo jest jaks mozliwosc regulacji, one poprostu sa, :/ zawiasy musialy sie lekkowygiac :/ jakis blacharz musi ci to poklepac. Ja mialem wymieniane u siebie to niestety ale nie dochodza idelanie do auta :/ niby to samo :/

Co do audio to w klapie jest dosc malo miejsca na glosniki jak cos znajdziesz godnego uwagi to daj znac bo tez jestem na kupnie

póki co mam problem z odbiorem odszkodowania, minęło 30 dni od zdarzenia a ubezpieczyciel nie ma oświadczenia sprawcy :/ Astra jest poliftowa -aluminiowa listwa też się pogięła a lakier na drzwiach pękł więc tak czy inaczej całością zajmie sie blacharz. Co do głośników to mam z nimi problem- podpiąłem sprawny oryginalny głośnik do klapy i niestety nie wydobył z siebie głosu coś jest chyba nie tak z instalacją