Na co zwrócic uwage przy zakupie Audi A3 w niemczech???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
wybieram sie po auto do Niemiec i interesuje mnie Audi A3, prosiłbym o pomoc czy ktoś wie o ukrytych wadach itp, na co zwrócic szczególną uwage. Dokładniej powiem że intersuje mnie rok 2001 z silnikiem diesla 1.9Tdi. Wielkie dzieki za odpowiedziedź na pytania. pozdrawiam Tomek

Zwracać uwagę na przekręcone liczniki, cały układ turbodoładowania w szczególności na turbinę i zorientować się jak działa cała elektryka w aucie. Podłączenie pod VAGa mocno wskazane.

prosiłbym o bardziej dokładny opis i czy możliwe jest w niemczech podłączyć pod vag-a i co to jest?? pozdrawiam

VAG to program diagnostyczny dla aut grupy VW. Najlepiej by było gdyby wybrał się z tobą ktoś kto ma pojęcie o tym programie z laptopem. Należy podłączyć auto pod komputer i odczytać ewentualne błędy, które wykaże sterownik w aucie, a także trzeba przyjrzeć się poszczególnym wartościom w konkretnych blokach pomiarowych. W TDi ważne jest również wykonanie pomiarów dynamicznych, czyli z laptopem podłączonym w czasie jazdy. Szybko wtedy wyjdzie w jakim stanie jest turbina. Najczęściej okazuje się, że turbina przeładowuje, bo zapieczone są w niej kierownice.

hmm dzieki wielkie za odp. troszke juz wiem oco chodzi, a z tego co wiem to w A3 i VW jest ten sam rodzaj zawieszenia ??? a siadaja dość czesto czy jest możliwosść sprawdzenia tego zawieszenia?? prosiłbym o podanie jakiś mankamentów które mogły by być w tym aucie a żeby je na oko można było zobaczyć??? pozdrawiam

A3 ma takie zawieszenie jak Golf IV. Proste i tanie rozwiązanie w przypadku jakichś napraw.

a turbina w jakiej cenie mniej więcej??? bo słyszałem że siadaja często??? Tomek

Około 1500pln z wymianą za regenerowaną.

dobra dzieki ci bardzop za odpowiedzi, z tym laptopem dobrze by bylo jechac tam po auto ale skad wziasc taki program kabel do podlaczenia go z autem i wogole pasowalo by takiego kogos co sie dobrze zna... pozdrawiam