MotoNews.pl

Dziura w chłodnicy - czym zakleić:(((((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ciekła od dłuższego czasu nie wiedziałem skąd aż do dzisiaj

otóż to nazwijmy je ucho odpadło po przyciśnięciu palca
jest dziura na 2cm taka ze widzę wszystko w środku chłodnicy
czym to zakleić?
żywica i włókno?
myślę ze zakleję to na równo tzn tak żeby tego ucha w ogóle nie było (chłodnica powinna sie trzymać na 3 pozostałych

Miałem kiedyś ten sam problem i znajomy mechanik doradził mi zeby kupić pewien preparat ktory sie rozrabia.po wlaniu go do chłodnicy powiem szczerze ze poskutkowału i do dziś sie trzyma
Takze poszukaj po sklepach bo ja nie pamietam jak sie on nazywa.Pozdro

a ja widzialem w tv - testowali to na discovery, bodajze pogromcy mitow i sie sprawdzilo...wrzuc jajko do chlodnicy..choc nie wiem czy dziura nie jest za duza...na male pomaga w kazdym razie i nei zartuje

Cytat:
2008-06-17 23:14:06, Rurzowy_Rzufff pisze:
a ja widzialem w tv - testowali to na discovery, bodajze pogromcy mitow i sie sprawdzilo...wrzuc jajko do chlodnicy..choc nie wiem czy dziura nie jest za duza...na male pomaga w kazdym razie i nei zartuje

czasem z musztarda

ale to raczej do starszych samochodow i na male wycieki

do starszych...no to sie nadaje, przeciez z tego co widze po fotkach to chodzi o mk IV a jakby nie patrzec to nowe auto nie jest, ba! nawet starsze ode mnie

chodzi o zeteca mk7 a dziury raczej nie uszczelnie żadnym preparatem bo jest tak duza ze wejdzie mi palec do srodka;]

Jezeli taka duża jest dziura to w życiu jej niczym nie zakleisz. W chlodnicy jest cosnienie ok 2 Atm, wiec poxipole itp odpadaja na dluzsza mete. Moim zdaniem trzeba oddac chlodnice do lutowania, lub wymienic chlodnice

Cytat:
2008-06-17 23:15:29, koniuXR3i pisze:
czasem z musztarda ale to raczej do starszych samochodow i na male wycieki

musztardę to się pakowało do autobusów jak w czasie wycieczki się układ coś rozszczelnił. Kiedyś ze sklepu wynieśliśmy cały zapas musztardy.

Cytat:
2008-06-18 08:14:54, arekturbo pisze:
chodzi o zeteca mk7 a dziury raczej nie uszczelnie żadnym preparatem bo jest tak duza ze wejdzie mi palec do srodka;]

jedyne wyjście oddać do lutowania, bo nic innego nie zrobisz jak masz taką dziurę.

a to plastikl da sie lutowac ? i wytrzyma 2 atmosferki?
cos nei wierze

narazie poszło 7 kapsli żywicy i kilka plasterków z włókniny
dałem zapas po bokach po 5cm do tego plastik zjechałem brzeszczotem aby sie lepiej zywica łapała
jutro przymiarka i test po mieście

Cytat:
narazie poszło 7 kapsli żywicy i kilka plasterków z włókniny
dałem zapas po bokach po 5cm do tego plastik zjechałem brzeszczotem aby sie lepiej zywica łapała
jutro przymiarka i test po mieście

działa

2 godziny po mieście w korkach do tego wentylatorek co chwila sie włączał i nic nie cieknie
dzisiaj test na trasie obym dojechał

2 tygodnie już jeżdżę i nic nie przecieka
także wszystkie dziury w plastiku chłodnicy można kleić żywicą