Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-06-22 22:45:51 Witam!
Mam taki dziwny problem. Przy skręcaniu strasznie coś trzeszczy w kołach (tak mi się wydaje). Kiedy skręcam kołami wydobywa sie głośne trzeszczenie. Nie mam pojęcia co to może być. Zauważyłem też że jak jade z górki czy po nie równym terenie słychać to samo, bo jeżeli jade prosto po równej nawierzchni to nic sie nie dzieje. Proszę o Pomoc ![]() ![]() |
![]() Mr_Brayan LOB MEMBER MV6+LPG/CBR900RR Płozy/Szczytno | 2008-06-22 22:57:13 Moze trzeszczą McPersony, (spreżyny , gumy). Jest taki efekt jesli padają łozyska nad sprężynami. |
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-06-22 23:32:42 Zgadza sie,wlasnie przechodze to samo z prawej strony, czekam na wiekszy przestoj czasowy aby sie tym zajac. Wymienic z obu stron naraz,czy tylko prawa,w mysl reguly,iz prawa strona zawieszenia pada szybciej,przez dziury w drosze itp... ? Na poczatku lozysko mialem zapieczone,ze jak skrecalem w prawo,to znosilo w prawo,jak w lewo,to auto zganialo w lewo. Wina obarczam tez mycie cisnieniowe po zimie i dluuugi przestoj auta,uzywanego glownie od niedzieli ![]() |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2008-06-23 00:23:20 Lozysko (z piasta) nowe, sensownej firmy, w IC kosztuje ze znizkami jakies 250zl. Od Mariosa uzywane znacznie taniej. Wybralem druga opcje i jestem zadowolony. Co do samej roboty. Niby latwo, niby szybko (2 - 3 godziny teoretycznie max), ale mi to zajelo lacznie z 10 godzin roboty - mialem kosmiczne problemy ze wszystkim bo sie pozapiekalo. Skonczylo sie wymiana calej zwrotnicy na ktorej siedzialo lozysko (bo nie chcialo zejsc) a to skutkowalo ustawianiem calej geometrii... ale przynajmniej wiem czym teraz jezdze ![]() |
![]() KFOR OPEL OMEGA B warszawa białołęka | 2008-06-23 19:35:55 Kolego miesiąc temu też szukałem i szukałem i szukałem aż znalazłem na 99% to łączniki stabilizatorów po mimo że nie miały luzu. |
![]() Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-06-25 15:54:10 właściwie to jak jade po równej nawierzchni i nie ruszam kierownicą to nie trzeszczy i jest ok. Ale jak wjadę na nierówny teren to kierownica jednak lekko chodzi i wtedy trzeszczy. Dziwne jest to ze, nie raz jak jade i skrecam to nie slychac tego w ogóle albo bardzo cicho, a nie raz tak głośno ze wszyscy sie obracają na chodniku ![]() ![]()
![]() |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-06-25 22:48:00 ja bym stawiam na to łożysko niech ktoś kręci kierownicą a ty obsłuchaj kielichy amortyzatorów pod maską. |
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-06-25 23:51:09 Oj,przy lozysku Mcpersona, nie trzeba jechac,ani meczyc omesi na nierownosciach ,wystarczy stac w miejscu i krecic kierownica. Odglos,jakby trumne otwieral... ![]() |
![]() egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2008-06-26 09:59:54 Oj ciekawy jestem jaka będzie diagnoza bo coś takiego i ja mam przy wysokich temperaturach . |
![]() CALEE3MIASTO LOB NET MEMBER 2x SENATOR B Gdańsk/3-Miasto | 2008-06-27 22:59:58 Powiem wam ciekawostke (sam nie wierzyłem) skrzeczało i skrzeczało... no to na kanał..... patrze a tu końcówka drarzka kierowniczego nie dosc ze ma luz to skrzeczy jak stara kur..... dobre co? a byłem pewny ze to wachacz bo skrzeczało na nierównosciach. |
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-06-28 18:45:56 Dodam,iz przy lozysku Mcpersona,na karoserie przenosza sie te zgrzyty i czuc je na wlasnym ciele i na wszystkich plombach. |
![]() Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-06-28 22:03:24 masz racje...gdy tak trzeszczy mam wrażenie że auto przełamie sie na pół.
|
![]() Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-07-09 13:23:34 Powróciwszy z warsztatu wiem już co dolegało mojej Omeszce ![]() Więc na początku wymieniłem łożysko kolumny Mc Persona. Wyjechałem z warsztatu i dalej trzeszczało. Okazało sie że sprężyny przednie były już do niczego i wydawały takie odgłosy. Poza tym tez stwierdzili że tylne amory wylały się i są do niczego, więc czeka mnie wymiana amorów na jakieś porządne ![]() |
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-07-09 15:33:13 Ile zaplaciles za lozysko? Jak sie dokopalem do intrukcji, to sie dopatrzylem iz jest ono identyczne jak w Asconie B ,Seniu B, Omedze A ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Mariusz_P dnia 2008-07-09 15:34:03 ] |
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-07-09 15:35:22 Jesli bylyby wypracowane,to auto by kladlo sie nizej z przodu. |
![]() Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-07-09 19:40:48 Za łożysko zapłaciłem 40 zł + 50 za założenie. jak to nie pomogło to mówią że to sprężyny bo jak je wyciągali to mi powiedzieli że po prostu trą o siebie przy skręcaniu. Nawet ślady były na nich tarcia ale to na górze mcpersona gdzie sprężyna jest najbardziej zgięta. nie wiem czy to normalne. Rzucili mi smaru na nie i zobacze co się bedzie działo.
|
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-07-10 16:14:58 Dobrze,ze wspomniales o sprezynach.Choc u mnie ewidentna przyczyna jest lozysko,gdyz jak auto stalo prawie miesiac nie jezdzone,to sie zapieklo owo lozysko i wogole sie nie obracalo. Nie wspomne,jak wygladalo skrecanie kierownica ![]() |