Wiązka silnika - co zalicza się do niej ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może i głupie pytanie ale dokładnie nie wiem
Wiązka silnika to tylko te kable które idą od kompa do komory silnika ? Czy wszystkie które się tam znajdują ?
Zrobiłem dzisiaj pierwszy krok do wyjęcia silnika i wyciągłem główne wiązki - tą od kompa i tą od skrzynki bezpieczników (gdyż o ile się nie mylę gdzie niegdzie są połączone ze sobą).
Ogólnie to narobiłem się przy wyciąganiu tych wszystkich kabli
Jutro wyciągam już tylko silnik
(razem z sankami, maglownicą, skrzynią, piastami i amorkami)

ja zmieniałem silnik z td, na benzyne i wiesz co ci powiem: NIGDY WIęCEJ!!! musisz wyciągnąć wszystkie kable, kostki,

TAK ro tylko ta od kompa i ona ni ejest połaczona,ostatnio u siebie takowa wymieniałem

Tych złączek jest od groma.... ale jakoś to ogarnę Po wyjęciu filtra powietrza robi się już troszkę miejsca i wcale nie jest tak strasznie Ale nie które złączki są połączone z jakimiś urządzeniami które nawet nie wiem do czego są, np. taka czarna "puszka" po prawej stronie obok błotnika - do niej też idą kable, a odchodzą jakieś gumowe wężyki - jak to rozmontować wszystko to czarna magia Ale powoli powoli, będę miał lekcję przed własnym swapem, może

Cytat:
2008-06-24 23:01:34, czyczu pisze:
Tych złączek jest od groma.... ale jakoś to ogarnę Po wyjęciu filtra powietrza robi się już troszkę miejsca i wcale nie jest tak strasznie Ale nie które złączki są połączone z jakimiś urządzeniami które nawet nie wiem do czego są, np. taka czarna "puszka" po prawej stronie obok błotnika - do niej też idą kable, a odchodzą jakieś gumowe wężyki - jak to rozmontować wszystko to czarna magia Ale powoli powoli, będę miał lekcję przed własnym swapem, może

mieszasz. z prawej strony idzie wiazka i ta czarna puszka filt weglowy,dalej kabelkiidą dopreływki,edisa ,wtrysków ,sondy, potencomeru i krokowaca ,cki i czujników,zadna filozofia,dasz rade

Wiązkę jak już pisałem wyciągłem Ale Remiczku, jeśli się wie gdzie co jest "na silniku: i jak się to zazywa, do czego służy to jest łatwiej Osobiście rozpozałem tylko krokowca, potencjometr, sondę no i przepływomierz Nigdy osobiście "twarzą w twarz" nie miałem styczności z takim silnikiem, mam 1.3 a tam jest tylko parę kabelków i czasami też nie wiem co jest co
Bo ze mną jest tak: wszystko zrobię ale jeśli chodzi o silniki i ich osprzęt to jestem zielony, no może coś troszkę wiem

Cytat:
2008-06-24 23:17:55, czyczu pisze:
Wiązkę jak już pisałem wyciągłem Ale Remiczku, jeśli się wie gdzie co jest "na silniku: i jak się to zazywa, do czego służy to jest łatwiej Osobiście rozpozałem tylko krokowca, potencjometr, sondę no i przepływomierz Nigdy osobiście "twarzą w twarz" nie miałem styczności z takim silnikiem, mam 1.3 a tam jest tylko parę kabelków i czasami też nie wiem co jest co Bo ze mną jest tak: wszystko zrobię ale jeśli chodzi o silniki i ich osprzęt to jestem zielony, no może coś troszkę wiem

Jakby co to 782168991 zawsze poradzę

Cytat:
2008-06-24 23:18:44, RemikGT pisze:
Jakby co to 782168991 zawsze poradzę

Numerek mam - i jak wiesz, jak czegoś nie wiem to dzwonię Tak jak z tą kierownicą czy springami i wielkie Ci dzięki Remiku Zawsze na Ciebie mogę liczyć