Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2008-06-28 17:19:03 Po problemach z elektro zaworem i rozregulowanym gazniku, uszczelnilem dekeiel na zawory [czapke] Bo mialem lekki wyciek (silikonem silnikowym na stara uszczelke) dodatkowo dalem nowa uszczelke pod korektor wydechowu (ta mniejsza łaczaca ze soba rure wydechowa do korektora) No i wszystko bylo swietnie pieknie, az tak ze zdziwilem sie ze przez ten wydech tracila tyle mocy. Zabralem ja na przejazdzke po polnej drodze, nie jechalem szybko max 30km/h no ale pelno pylkow kwiatowych konikow polnych, pajakow itd wpadalo mi pod maske, nie przejalem sie tym, samcia dalej swietnie chodzila, gdy wyjechalem na twarda drogę przycisnalem ja tak do 100km/h zeby te wszystkie pylki, koniki polne itd zrzucic z maski, przejechalem tak okolo kilometra i łada zasłabła, calkiem stracila moc i tak jakby nie dostawala momentami paliwa szarpalo i w ogole. Pierwsze co to filtr powierza przeczyscilem ale nie bylo tam zabrudzen, przejechalem kawalek a ta znow jakby cos sie dusila, wrocilem do domku, przedmuchałem gaznik pompka, (myslalem ze moze dysza zatkana) no ale nic nie pomoglo, samcia dalej sie dławila i dusiala, jedyne co to wolne obroty porzadne ma i jak jest na wyzszych to lepiej chodzi, gdy wciskam gwaltownie gaz to sie dlawi itd, czasem sa problemy z ruszaniem.
Przy wymianie pompy paliwa, mialem wyrobony trzpien (ten popychacz) i musialem przyszlifowac ten plastik w ktorym jest on prowadzony wiecie chyba o co chodzi ![]() |
![]() MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2008-07-02 15:00:12 To nie byla wina tego trzpienia ;( Ma ktos jakiś pomysł? Błagam o pomoc! Czasem łada "prawie" dobrze reaguje na dodanie gazu a czasem "łapie" taka wielka "dziure" i nie ma mocy ![]() |
![]() andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2008-07-02 19:10:38 Ja też miałem różne cuda z Samarką - środek był dosyć radykalny - wymieniłem aparat zapłonowy na nowy. |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-07-02 19:21:40 sprawdzic pompke paliwa, gaznik i jego pompke przyspieszacza-chyba tez jest w samarze ?
No i palec kopulke - moze palec sie obruszal i daje zaplon nie tam gdzie powinien- z tad dobre wolne obroty, a brak mocy gdzie indziej - niechec do przyspieszania. Pamietam ze Pawel gdy jeszcze mial samare, mial takie objawy - wyrobil sie palec, palec wymienil, lecz nieopatrznie zle zalozyl i sie "wykrecil" ![]() |
![]() MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2008-07-04 14:45:12 Mowicie ze cos z aparatem zaplonowym? hmmm no coz sprawdze to dzis ale ja raczej obstawiam na gaznik. |
![]() mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2008-07-04 22:07:26 Jeżeli coś z aparatem zapłonowym to może też być odśrodkowy regulator kąta wyprzedzania zapłonu. |