Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-06-28 17:34:38 Jadac dzisiaj przez miasto do pracy w trakcie zmiany z 3 na 4 cos strzelilo i sprzegla zrobilo sie nagle twarde i "plytkie" choc schodzi do samego dolu. Biegi ciezko wchodza i trzeba ich czasem szukac. Wsteczny nie wchodzi na odpalonym silniku (dzwiek jak by bylo sprzegla nie wcisniete do konca,). Zeby wbic wsteczny trzeba zgasic silnik, wbic bieg i wlaczyc silnik. Potem mozna wbic inny bieg bez ponownego gaszenia. Co to moze byc ??? Prosze o pilna poraqde w czym szukac usterki. Docisk ? |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-06-28 17:57:03 Na moje rozeznanie ...na podstawie objawów które opisujesz - to pewnie pękła łapa sprzęgła. Ale głowy nie dam ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-06-28 18:02:04 a jak to sie fachowo nazywa ? Albo jak to wyglada ? Czy mozna z tzm jezdzic normalnie ? tz do czasu wizyty u mechanika ? Czy moze cos powazniejszego sie popsuc z tego powodu? Czy mozesz mi na allegro znalezc taka lape? bo szukalem i nie widzialem wiec byc moze zle szukalem. No jestem w dramacie z tego powodu bo auto potrzebne do dojazdu do pracy itp. |
![]() certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2008-06-28 18:07:20 Możliwe jest również uszkodzenia tłumika drgań skrętnych w tarczy sprzęgłowej (wypadające sprężyny tłumika blokują docisk, efekt brak pełnego rozłączenie sprzęgła). Musisz rozebrać sprzęgło. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-06-28 18:40:17
ad.1 fachowo to się nazywa łapa sprzęgła ad.2 kawałek metalowego pręta z przyspawanym kawałkiem blachy ad.3 nie można ad.4 j.w. ad.5 skrzynia biegów ad.6 nie mogę.kup sobie w sklepie.Takie rzeczy bywają w sklepach z częściami do DU ad.7 możliwe ad.8 no to masz problem ![]() ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-06-28 19:10:38 no to ciekawie ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-06-28 21:14:02
ad.5 a co dokladnie moze sie stac ? Czy ta lapa to alfa i omega jesli chodzi o uklad przeniesienia napedu? Nie jestem obeznany z mechanika aut bardziej skomplikowanych niz malucj wiec do czego ona sluzy ? |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-06-30 09:02:09
W malucha łapa służy dokładnie do tego samego co w espero, tak jak i we wszystkich autach z suchym sprzęgłem (pomijam sposób sterowania ) ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-06-30 12:19:16
we fjordach wysprzęglik siedzi w środku i jest zintegrowany z łożyskiem, więc łapy sprzęgła ni ma ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-06-30 14:35:58
U mnie jest ...bo mi cieknie między skrzynią a silnikiem ![]() ![]() ![]() |