MotoNews.pl

Corteco vs Elring

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest jakas roznica miedzy uszczelniaczami Elring a Corteco? Elring jest bardziej znany I tego zakladalem, ale niektorzy twierdza, ze to Corteco jest dostawca GM.
Kilka razy zakladalem Elringa, ale w jednej glowicy uszczelniacze bardzo lekko wchodzily na stronie ssania I dlatego zastanawiam sie nad Corteco.
Bede wdzieczny za Wasze opinie

Ja bym polecił Corteco, ponieważ w opakowaniach tej marki są produkty tylko ich, natomiast w uszczelniaczach Erling`a mogą znajdować się rożne cuda nie koniecznie o jakości jaką by sugerowała marka Erling

Dzięki za odpowiedź.
Dziś wymieniałem stare uszczelniacze na nowe. Jakiś czas temu robiłem remont swojego silnika i zauważyłem, ze wymienione uszczelniacze się zsunęły.
Nie mogłem kupić Corteco więc kupiłem Goetze. Zdziwiłem sie trochę, bo stare zeszły bez kłopotu. Wcześniej zakładałem Elringa i po wyjęciu (jak widać Elring zsuwa się bez uszkodzenia go) porównałem do Goetze. Różnica widoczna gołym okiem. Przy zakładaniu uszczelniacze trzeba było poprawnie nabijać a nie wciskać jak Elringa, więc jak widać Elring nie zawsze gwarantuje najwyższą jakość...
A tu zdjęcia uszczelniaczy. Różnice widać od razu

[ wiadomość edytowana przez: mkaminski100 dnia 2008-07-13 22:03:11 ]

kolego to zalezy gdzie kupujesz. kupisz w salonie gwarantuje ze bedzie jakosc jak trzeba. w sklepach to juz jest grupa elementów ktora nie zmiesciła sie w kryteriach jakosci czesci orginalnych.

Z tego co zdazylem sie dowiedziec to GM sprzedaje uszczelniacze Corteco, a dla Elringa robi wielu poddostawcow.
Elring nie jest firma z krzakow I powinien gwarantowac jakosc na poziomie. Jezeli firma robi dwie kategorie produktow – dobre I nienadajace sie to chyba nie swiadczy to o nich dobrze. Jak widac Goetze nie bawi sie w takie oszczednosci wiec wnioski nasuwaja sie same…