Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2003-07-24 21:19:50 Nie wiem czy wywalając środkowy tłumik zyskasz na mocy ale napewno wzmocnisz dzwięk tłumika końcowego. Janio ma tylko tłumik końcowy. Więc najpierw go słychać a później widać ![]() Co do zwiększenia mocy tłumikami sportowymi to mam mieszane uczucia na ten temat. Patrząc na charakterystyki REMUSA wyraźnie widać że przyrost mocy jest dopiero na wysokich obrotach. W Polonezie czy w Fiacie 125p zmiana nie jest zauważalna. Te wozy mają i tak za małą moc aby był zauważalny 2% jej wzrost. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-07-25 09:27:05 Pytanie - czy ta tekla jest przelotowa, czy nie? Jesli tak, to najpierw wywal pierwszy i zobacz jak bedzie, jesli nie, to wedlug, mnie wywal wszystko poza koncowym tekli.
Ja u siebie w Fiacie mam tylko srodkowy (jeszcze nie przelotowke), zamiast koncowego mam rure. |
![]() Malfunction 125p Warszawa | 2003-07-25 10:01:19 A ja wczoraj po wymianie portek i podspawaniu zauważyłem, że przy 3500 do 3800 obrotów mam tak mocny bas, że aż blachy wibrują - zastanawiałem się co też facet spieprzył... No i dziś rano zauważyłem...
Cały wieczór jeździłem z metrowym łomem wciśniętym między podwozie a rurę! Polecam ![]() |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-07-27 13:47:36 Waga, ja mam seryjny wydech w DF'ie 1300 i chodzi tez bardzo sportowo, chyba jest tez nieco mocniejszy od serii ![]() |
Waga - | 2003-07-27 14:40:37 Race D ... no całkiem ładne brzmienie... jednak zupełnie różne od mojego. U mnie jest bardzo niski bas i pomruk... nawet przy 3000 obrotów. |
CAmaRO Miłośnik FSO Polonez CARO Pure delight... | 2003-07-27 18:43:06 Waga, ja nie mam środkowewgo i w Czerniewicach pewnie słyszałeś jak to chodzi (prawdziwe WRC 8 ![]() ![]() ![]() Co prawda zrobiłem coś więcej poza wywaleniem środkowego tłumika, ale...... ![]() |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-07-27 18:45:45 Sorka ale tego Mp3 sie nie da sluchac ![]() ![]() ![]() |
Waga - | 2003-07-27 18:50:09 A ja dzisiaj jeszcze założyłem brewki... a Wy nie ![]() |
![]() Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-07-27 19:02:06 Słyszałem na żywo pomrók pracy układu wydechowego Jacka (Race_D) i muszę przyznać, że to MP3 nie oddaje jego prawdziwego brzmienia, które jest jedyne w swoim rodzaju ![]() |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-10-28 23:18:17 A ja mam całkiem seryjny wydech,właśnie konczy mi się srodkowy i kto wie,czy nie pierwszy.Nie wiem,czy wstawić nowy czy rurkę na miejsce środkowego,biorąc pod uwagę,ze tylny zostawiam seryjny(jest w miarę świeży i szkoda wyrzucać).Poprawi to coś osiągi,myślicie i jak z hałasem? |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-10-28 23:29:01 Z tego co pamietam wyciecie 2 powoduje wzrost hałasu. On i tak jest przelotowy więc jego brak zbytnio osiągów nie poprawi. Raczej włóż tłumik. On ma z jednej strony kołnierz, z drugiej łączenie - rura w rurę. Tak łatwo zwyklej rurki sie tam nie dopasuje.
BTW Na żeraniu często można dorwać za free II tłumik z rurą (od caro). Ludzie to rzadko biorą, więc handlarzom jak mają stos nie zawsze chce sie to zabierać. Trzeba sie zjawić na giełdzie 12-13 i można troche darmowych części zebrać. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Waga - | 2003-10-28 23:31:20
Obawiam się, że nie zmieni zbyt wiele poza delikatnie większym hałasem. Gdy zamierzasz zachować ostatni tłumik, proponowałbym Ci wyciąć tłumik przedni... lub katalizator ( zaleznie od tego co masz ). Wtedy różnica w mocy i brzemieniu będzie zauważalna. Jednak do ładnego odgłosu potrzebny jest sportowy tłumik końcowy. |
![]() Lazik Miłośnik FSO CARO / TRUCK / KOMBI Kiełpino | 2003-10-28 23:31:32 Ja u siebie wywaliłem pierwszy tłumik. Różnica dzwięku jest niewielka, na wolnych obrotach może troche bardziej pierdzi. ![]() teraz przygotowuje się do kolejnego cięcia. ![]() |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-10-29 00:12:56 A ja u siebie mam tylko dwa tłumiki ten przed mostem i końcowy. Jak myślicie nie będzie za głosno jak wywale ten środkowy tłumior i zostawie tylko końcowy? |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-10-29 08:58:22 jak zmienialem tlumiki w poldku to pobilem doswiadczenia, po zdjeciu koncowego fajnie brzmial na srodkowym i wg mnie wystarczyloby koncowy zastapic rura o odpowiedniej srednicy, po zdjeciu wszystkich tlumikow poldzio zajebiscie mruczal na wolnych ale do jazdy to sie nie nadawalo halas ze ho ho ![]() |
Yaninnya 126, CC Warszawa | 2003-10-29 12:13:29 Dawno temu wycinało się środkowy tłumik i w miejsce tylnego wstawiało się t.zw. Abarth'a. Mocny, soczysty dzwięk, nieco głośniej i w środku i na zewnątrz. W Warszawie za bazarkiem przy Szembeka robili takie wydechy.
W rajdówce miałem dokładnie to samo zrobione na rurze 60 mm (tak jak w OBR'owskich Polnezach). |