Chłodnica skrzyni biegów-jest coś takiego wogóle?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znalazłem takie coś na allegro,pierwszy raz widze taką chłodnice ,czy essy mają takie coś?czy gościu się pomylił

chłodnica

[ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2008-07-02 20:48:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2008-07-02 20:50:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2008-07-03 21:44:50 ]

hmmmm
ja się nie spotkałem z czymś takim więc stawiam na pomyłkę choć jest to chłodnica fordowska to chyba raczej nie doskrzyni
chyba że automat

mi to wygląda na chłodnicę oleju..

Cytat:
2008-07-03 00:19:56, styhu pisze:
hmmmm ja się nie spotkałem z czymś takim więc stawiam na pomyłkę choć jest to chłodnica fordowska to chyba raczej nie doskrzyni chyba że automat

może faktycznie to od automatu,ciężka sprawa

patrząc na zakucia węży to na 100% chłodnica oleju, ale mi się wydaje że nie do skrzyni bo i po co.to są węże wysokociśnieniowe więc musi też być jakaś pompa a o takiej abstrakcji przy skrzyni biegów to ja nie słyszałem i nie widziałem

może TO Wam w czymś pomoże
Strona 10 tego pdf-a

Cytat:
2008-07-03 18:44:49, arti31 pisze:
może TO Wam w czymś pomoże Strona 10 tego pdf-a

arti skąd ty to wynalazłeś?

zgadzało by się że ta częś jest z forda ale do czego służy nadal niewiem

Cytat:
2008-07-03 20:17:32, marimar pisze:
arti skąd ty to wynalazłeś? zgadzało by się że ta częś jest z forda ale do czego służy nadal niewiem

z netu wpisałem numer z tej chłodnicy w google i ot ... jest.
Nie mówię po ichniemu to nie przeczytam co to

Cytat:
2008-07-03 21:27:56, arti31 pisze:
z netu wpisałem numer z tej chłodnicy w google i ot ... jest. Nie mówię po ichniemu to nie przeczytam co to

ja toże nie gawarit po zagrabanicznemu i nie kumam o co tam kaman

chłopaki nikt niema w swoim esie takiej chłodnicy

Widziałem taką chłodniczkę w fiescie XR2I 130km i to była chlodniczka oleju silnika...

potwierdzam na moje to chłodnica oleju silnika,patrząc na węże to takie ciśnienie nie występuje w skrzyni biegów.

ja tam w probku mam chlodnice oleju skrzyni biegow:] ale do tego jest jeszcze spora pompka do kompletu... a i ustrojstwo juz 2 razy rozwalilem przez moja glebe...:/

zauważcie, ze to jest tylko do 1,8td przeznaczone - podejrzewam, ze może to być cosik co dodatkowo montowano do np wersji na rynki krajów gorącego klimatu - oczywiście jest to chłodnica oleju.

kombinowałem cosik takiego do Black STecka zamontować, bo w Mondkach V6 lubia sie troche silniki przegrzewać, ale póki co temat zawieszony

Chłodnica oleju automatycznych skrzyń biegów, nie tylko do TD.
Montowana przed chłodnicą silnika. Nie mylić z chłodnicą oleju silnikowego z TI, montowaną z tyłu silnika obok filtra paliwa.

Cytat:
2008-07-04 21:56:30, Kris75 pisze:
Chłodnica oleju automatycznych skrzyń biegów, nie tylko do TD. Montowana przed chłodnicą silnika. Nie mylić z chłodnicą oleju silnikowego z TI, montowaną z tyłu silnika obok filtra paliwa.

no to żes wyjaśnił tajemnice

kombinujecie, tesciu ma taką w Rover-ze, ma TD ... ale nie automat , przeciez nawet w pliku który sciągnoł arti31 pisze "oli cooler cat"
do ju spik inglisz ?

[ wiadomość edytowana przez: bep dnia 2008-07-04 22:34:51 ]

[ wiadomość edytowana przez: bep dnia 2008-07-04 22:36:04 ]

Sie chlodzi w esinie pare rzeczy.
Powietrze w doładowanych, chlodziwo w kazdym,
czynnik z klimy, olej w silniku (gdzies za silnikiem),
plyn wspomagania, nie liczac parowacza i nagrzewnicy juz

noo... i dobrze że sie chłodzi bo essy to wogóle gorące maszyny są (dosłownie)

Cytat:
2008-07-04 22:55:18, bep pisze:
noo... i dobrze że sie chłodzi bo essy to wogóle gorące maszyny są (dosłownie)

jak by nie chłodziło to by nie jeżdziło

nie skumałeś docinka