Glosniki w Yaris

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!Mam nastepujaca sprawe.Mam Yarisa i mam standardowe radio i glosniki i chcialbym cos z tym z robi, tzn. chcialbym wlozyc w dzrwi jakies glosniki i wymienic te przy szybie.Jakie glosniki radzicie mi (firma,model,wielkosc,moc) i jaki koszt glosnikow i gdzie mozna je kupic?pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

janooop moze ci dużo powidzec

zyzy - masz rację , kto jak kto ale ON napewno nie zapomne chyba już nigdy przyjaźdzki z nim i jego nagłośnieniem. Ale kolego, jeżeli pojazd masz jeszcze na gwarancji musisz sie dowiedzieć czy w tym przypadku jej niechcący nie stracisz?

Ja jestem ciekawy jaki rozmiar głośnika wchodzi w drzwi oraz jakie musi mieć parametry (ile omów itd).

No i jeszcze jedno ja też mam nieruszone radyjko standard więc się zastanawiam czy ono obsłuży 4 głośniki?

Cztery głośniki napewno można podłączyć gorzej będzie z tubą.

tubę też można - ja mam tyle że aktywną 250W - niechciało mi się bawić z rozbieraniem radyja - więc podpiąłem pod głośnik - jedyny defect trzeba zamątować oddzielny włącznik i wyłączać po wyjściu z auta bo akumulator inaczej zdechnie

do tego jeszcze włożę 2 gwizdki na tej samej zasadzie i będę happy głośniej mi nie trzeba....

pozdrawiam

-----------------------
dopiero co wróciłem i już jadę w świat...

tylko nie wpadajcie na pomysł żeby zakładać w drzwi głośniki toyoty podobno kosztują 350zł od sztuki i "kupę" dają (no chyba że macie jakieś dojścia czy coś - to dajcie cynk)

-----------------------
dopiero co wróciłem i już jadę w świat...

A masz coś pod zamianę tych oryginalnych do drzwi jak masz top podaj model i cenę a i moc!!

Jak bylem w ASO to mowili mi ze niby sa wyjscia na 4 glosniki (faktyczeni cena to 350 zl) ale nie bedzie zadnych efektow specjalnych. Poprostu w tych dwoch dolaczonych glosnikach bedzie to samo co w tych starych - takie mono. Zeby to zmienic to trzeba by i nowe radyjko kupowac.

Cytat:
2003-07-25 17:35:36, Lapa pisze:
Ja jestem ciekawy jaki rozmiar głośnika wchodzi w drzwi oraz jakie musi mieć parametry (ile omów itd).

Bylo mowiaone wielokrotnie...wysokosc glosnika max. 55 mm a wielkosc to 16,5 cm czyli popularna siedemnastka

powiem tak jesli chodzi o glebokosc to umnie sie potem okazalo ze jest ze 30 ale centymetrowhyhy......
Kruchy w srode musisz mi te swoje audio poakzac. nie mam miejsca na drzwiach na glosniki...

Dman zależy czy masz elektrykę czy nie. bo u Yarysia nie wejdzie 16 bo ma korbę od szyb tak więc trzeba to rozróżnić. ale to prawda nie może być głęboki głośnik i trzeba rzeźbić jeżeli są głębsze

jakich firm macie glosniki w yarisie?przednie i boczne.jaka moc?jaka firma?

W profilu wszystko napisałem. przód SPL60 16,5 120 Wat mocy 2 ohmy tył SPL69 Elipsy trójdrożne chyba 160 wat i też 2 ohmy i oczywiście basik Infinity 20 wszystko pod dwoma wzmacniaczami

wysokosc glosnika max. 55 mm a wielkosc to 16,5 cm

czy te wymiary wchodzą do yarisa w drzwi na korbki czy z elektryką?