Obrotomierz-szybkie pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
otóż kupiłem zegarki z obrotkiem... wszystko by było fajnie gdybym miałw samochodzie instalkę pod obrotek, ale jak to CL, nie mam. Więc pytanie jak wykonać? z kostki tej którą wpina się w zegary z tyłu przewody nr 5 i 11 są połączone razem. Domyślam się że one są właśnie od obrotka. Czy rozciąć je i co nastempnie zrobić? który do czego podpiąć? Szukałem na forum i nic dokładnego i konkretnego znależć nie umiem. Chciałbym to dzisiaj skonczyc. Prosze, pomóżcie A mój es tyo oczywiscie MKV 1.6 EFI 105PS 1991roczek.

no dobra, dowiedziałem się że podpiąć przewód nr 11 z edisa do 10 w kostce od licznika. Działa, tylko że wskazuje 2.5 tys obr a czasem prawie 3tys. Jak mu przygazuje to wyskakuje proche poza skale, może ze 2 lub 3 tys. co trzeba zrobić? czy trzeba założyć filtr jakiś?

Witam

a czy przypadkiem nie masz obrotka od diesla ??

bo jeśli tak to nie będzie Ci dobrze wskazywał - wtedy trzeba by było podłączyć zamiast do edisa do środkowej końcówki (wolnej) w alternatorze.

warto sprobować sie pobawić albo wymienić na inny ...

raczej pochodzi z 1.6 16v. Tak mi napisał kolega bolid20 od którego go kupiłem. Czy w tym przypadku też spróbować pod alternator? czy zamiast tego założyć filtr bo jak narazie to idzie bezpośrednio z edisa