MotoNews.pl

Fiat 126p-do kiedy licencja fiat????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam okazje nabyc droga kupna maluszka 600 zółtek w srodku i na zewnatrz waski stary tylny słupek i wogole, stan dobry po zmarłym pierwszym włascicielu.I w tym momencie narasta seria pytan-
1 do ktorego roku lszła licencja fiat na błotniku?
2 zółta tappicerak?ale bez chromowanego paska?
3 deska 130km?
4 w ktorym roku weszły plastikowe dysze spryskiwaczy?
5 Jak wygladaj eszcze kwestia raczek do otwierania lufcikow i klamek wewnetrznych-w ktorym roku zmieniono na plastiki?
Pytam bo auto wyglada w miare oryginalnie ale mimo wszystko nie chciałbym kupic kundla.Dizkuje seredecznie za wszelkie podpowiedzi-pozdrawiam.
P.S iLE WARTO REALNIE DAC ZA TAKIE COS????

http://syrena10.vipserv.org/forum/viewforum.php?f=10
odsyłam cie na to forum tu wszystko wiedzą

klik

Dysze były zawsze plastikowe w maluchu, chyba ze ktoś od Łady czy DF sobie zaadoptował. Jeżeli tylne słupki są z niskim mocowaniem otwierania szybek To jest Raczej max 77 rok .. Chyba ze jakiś ewenement Ile można dać ? Kwestia w jakim jest stanie i Ile chcesz na to przeznaczyć. Pełen orginał w igła stanie to można śmiało dać nawet 5 tyś. Dlaczego ? Bo remont każdej padliny tyle wmiare realnie wychodzi i cena może tylko rosnąć. Chyba że sie trafia okazje ... ale o okazjach sie nie dyskutuje tak jak o gustach

Wiadomo można też trafić malucha za tysiaka w igła stanie ...

[ wiadomość edytowana przez: GR235I3K dnia 2008-07-11 17:30:59 ]

No i czekam na odpowiedz Pani wlascicielki-ciekawe jak do mnie podejdzie - ponoc chce sie pozbyc bo garaz by wynajella ,a tak to malec zagraca -Juz dzis słuchalem silniczka cyka pszczółka zobaczymy co z tego wyniknie

1. "Licencja Fiat" była na błotnikach maluchów nawet do '80 roku, czyli do momentu jak było montowane zawieszenie na stary rozstaw śrób.
2. Beżowa tapicerka bez chromowanego paska była montowana w wersjach ubogich ale przeznaczonych za granicę, takie maluch nie miał lusterek zewnętrznych i świateł awaryjnych.
3. Licznik do 130km/h był montowany do '78 roku.
4. Plastikowe dysze sprzyskiwaczy weszły w '72 roku (były od zawsze)
5. Plastikowe klamki z zabezpieczeniem, były wprowadzone pod koniec '76 wtedy kiedy na rynek wszedł model "Bambino 650".

No i mam nabyłem-Pani sie poplakała jak zabierałem autko-stan moim zdaniem super-przebieg 78 tys. Wyglada na autentyczny bo twierdzi ze jezdziła nim tylko na działke w lykendy.A wszystkie plastiki tapicerka jak nowe.Teraz tylko polerka zmiana tylnych opon regulacja sprzegła i moge sie wozic w niedzile i swieta.POZDROWKA

Napisz za ile?

Zdjęcia lepiej pokaż

zdjęcia! zdjęcia!

No wlasnie pierdola informatyczna jestem i nie bardzo umiem jak to zrobic-chetnie sie pochwale fiotami-dzis zrobie zjdjecia 84 std i 77 ponoc wersja wzbogacona i ocenicie-komu i gdzie je podesłac zeby wrzucil na stronke no i do naszych samochodów

wejdź na fotosika i podążaj za światłem... znaczy się wszystko masz tam napisane co i jak.

A ja mam pytanie trochę innego typu, a mianowicie czy plastikowe wkładki które wkłada się w nadwozie żeby zamocować emblemat "licencja fiat" są takie same jak te które wkłada się w tylna klapę żeby przymocować 126p??

Cytat:
2008-07-13 12:49:24, ISO-lator pisze:
1. "Licencja Fiat" była na błotnikach maluchów nawet do '80 roku, czyli do momentu jak było montowane zawieszenie na stary rozstaw śrób.

No niekoniecznie, mój ojciec miał malucha od nowości, kupiony w POLMOZBYCIE w marcu 1980 roku, stare fele i o "licencji" juz nie było ani widu ani słychu. Auto w stanie jeżdzącym poszło na złom rok temu - ale podłogi już nie było

do '80 czyli w '80 byly przejsciowki - normal dla takich produkcji.

Cytat:
2008-09-05 10:05:31, jaqo pisze:
do '80 czyli w '80 byly przejsciowki - normal dla takich produkcji.

nie zgodzę się licencja zginęła mniej więcej w połowie 79 tak samo jak i kliny w uszczelkach.

chodzi mi o to ze jezeli nawet licencja zniknela by razem ze starymi hamulcami to nie znaczy ze nie bedzie modeli przesciowych normalnych w polskim przemysle motoryzacyjnym

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-09-05 11:42:49 ]

Cytat:
2008-09-04 20:26:19, cichy_b0b pisze:
A ja mam pytanie trochę innego typu, a mianowicie czy plastikowe wkładki które wkłada się w nadwozie żeby zamocować emblemat "licencja fiat" są takie same jak te które wkłada się w tylna klapę żeby przymocować 126p??

Tam nie ma w ogóle wkładek, są tylko dziury w karoserii. Znaczek licencji ma metalowe bolce w kształcie grzybków i na nie od wewnątrz są zakładane plastikowe zatrzaski.