MotoNews.pl

Problem z LPG nie dostaje gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam problem polega na tym ze po zatankowaniu gazu przestał dostawa gaz-sprawdzałem w filtrze gazu i nic nie ma. Przed tankowaniem było wszystko ok. Co robi czy ktoś pomorze?
Instalacja Reduktor TOMASETTO BLUE STAR
Wielozawór TOMASETTO
Przełącznik AC BHZ STAG 2W wtrysk
Regulacja-Kręcony na śrubę

moze styk na jakims elektrozaworze ? Posprawdzaj wszuystkie polaczenia elektryczne

wszystko sprawdzone przepływy prądu są-sam już nie wiem
filtr gazu ok butla pełna

To zacznij sprawdzanie od konca , tj zakrec zawor reczny , podaj napiecie na elektrozawory, odkrec rurke od reduktora , potem od elektrozaworu z filtrem itd i odkrecaj powoli zawor na butli , patrz czy gaz leci czy nie.

a sprawdz tez czy czasem nie masz polowy butli z zamarznieta woda .... jeden moj koles tak mial - zatankowal na smiesznej stacji, ujechal kawalek, rozp ..... mu troszke instalacji i po dojezdzie do majstra - kontakt ze stacja - opisane co i jak i dlaczego to sie stalo i ze przez wode natychiast na swoj koszt kazali wszystko naprawic. ciekawe dlaczego natychmiast w czasie nawet rozmowy telefonicznej sami to zaproponowali ... swoja droga nie moge pojac jak mozna zatankowac gaz z woda ?? moze ktos mi to wytlumaczy ?? czy moze ten moj koles opowiadal mi legende ??

Cytat:
2008-07-13 11:15:53, zbyszek2606 pisze:
Witam problem polega na tym ze po zatankowaniu gazu przestał dostawa gaz-sprawdzałem w filtrze gazu i nic nie ma. Przed tankowaniem było wszystko ok. Co robi czy ktoś pomorze? Instalacja Reduktor TOMASETTO BLUE STAR Wielozawór TOMASETTO Przełącznik AC BHZ STAG 2W wtrysk Regulacja-Kręcony na śrubę

Słusznie - najpierw posprawdzać elektrozawory, czy otwierają, potem zaworkiem od butli (tym ręcznym), czy po odkręceniu gaz wylatuje, itd..
Możliwe, że jak zatkało się po tankowaniu - to wielozawór mógł się zaciąć, mógł dystrybutor mieć za duże ciśnienie napełniania i przepełnił butlę i pływak zaciął się, blokując wypływ gazu do instalacji.
Nic nie zaszkodzi wziąć gumowy młotek i przyfastrygować butli kilka głębszych razów, nic się jej nie stanie, a może się odblokować, jeśli jest zacięty wielozawór.

Już wszystko ok-na elektrozaworze na butli jest sobie taki "bolec" którego wykręciłem wyczyściłem i jest ok. Dzięki za pomoc pozdrawiam