MotoNews.pl
10 Odbijająca sie deska rozdzielcza w szybie w słoneczne dni (216617/72)

Odbijająca sie deska rozdzielcza w szybie w słoneczne dni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, wiem że ten temat już ktoś poruszył na forum, szukałem parę dni i niestety nie mogę odnaleźć. Deska jak w temacie odbija sie w słoneczne dni i bardzo pogarsza komfort jazdy, poza tym nagrzewa sie tak że aż bucha gorąco prosto w twarz, szczególnie to odczuwalne jest gdy działa klima. Moje pytanie brzmi chodź wiem że to obciachowe ale czy jest jakiś dywan czy pokrowiec na deskę skrojony na wymiar tej z omegi żeby w słoneczny dzień sobie to położyć i ewentualnie szybko zdjąć jak się wjedzie w miasto z trasy co by obciachu nie robić? Pytam jak najbardziej poważnie

Nie pucuj jej za często. Jak się trochę przykurzy to tak nie odbija

Hey,mialem kiedys podobny problem w WV, przyczyna bylo to,iz poprzedni wlasciciel rozpylil jakis cholerny nablyszczacz na powierzchnie, nieszlo zmyc tego ustrojstwa,jak sie nagrzalo to smierdzialo niemilosiernie.Po pol roku sie "utlenilo" Jedyny plus,ze dlugo trzymalo efekt,nie jak jakis Plak A wracajac do Twojego problemu,to kup jakas wykladzinke,lub najlepiej skore ekologiczna w przyblizonym kolorze deski, dotnij nozyczkami na wymiar i w kazdej chwili jednym pociagnieciem reki mozesz zdjac zamaskowanie deski. A tak z ciekawosci,moze masz szybe idealnie przezroczysta, a nie z przepuszczalnoscia 75% ,stad az takie nagrzewanie sie deski i byc moze efekt lustra? U mnie w sloneczne dni, nie mam takiego problemu.

[ wiadomość edytowana przez: Mariusz_P dnia 2008-07-21 13:40:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: Mariusz_P dnia 2008-07-21 13:41:48 ]

polecam shellowski mat spray do kokpitu, naprawdę działą

Cytat:
Nie pucuj jej za często. Jak się trochę przykurzy to tak nie odbija

Dokładnie - z autopsji wiem że to działa nie ma to jak delikatna warstewka kurzu

ja mam okulary przeciwsloneczne z antyrefleksem i jak zaloze to nie widac odbicia

znalazłem na balkonie tego shella mat i nic nie pomogło, jedyna opcja to jak niżej napisane ekologiczna skóra, wyciąć, dociąć i zobaczymy

Miałem tak w Punto. Nie barwiona szyba + jasnoszary kokpit =masakra. W słoneczne dni kładłem czarną koszulkę na deskę przed sobą. Pomagało. Tylko wujowo wyglądało

Dobre okulary przeciwsłoneczne z filtrem polaryzacyjnym potrafią zdziałać cuda, sprawdzone właśnie dzięki posiadaniu kiedyś grata punto

Zaloguj się na autokąciku. Odszukaj tam kolegę o nicku "Zielik"

Kiedyś na małym spocie sprezentował mi próbkę smarowidła do kokpitu. Wygląda jak...chmmm sperma

Po pokryciu kokpitu plastik świeci jak psu jajca i wydaje się niemożliwe żeby działał. Po 24h od pokrycia szczęka mi opadła - testowałem przy różnym słońcu - zero odbicia na szybie

Foto by Lelek autokącik

Cytat:
2008-07-28 21:49:27, Krzysiu1981 pisze:
Dobre okulary przeciwsłoneczne z filtrem polaryzacyjnym potrafią zdziałać cuda, sprawdzone właśnie dzięki posiadaniu kiedyś grata punto

Po co szukać półśrodków skoro masz okulary. A nie tylko takie cuda robią. możesz rybki pod wodą oglądać i jeszcze podczas deszczu mieć lepszą widoczność. Tylko dajcie takie co nie przyciemniają Znaczy sama polaryzacja sama w sobie przyciemnia, bo dopuszcza teoretycznie o połowę światła mniej a mnie chodzi o jasne szkła. Ma ktoś namiary?
W zimę też się bardzo przydadzą

[ wiadomość edytowana przez: Impaler88666 dnia 2008-11-01 03:41:04 ]

A jak ktoś normalnie nosi denka -7,5 z cylindrem +4 ??

Cytat:
2008-11-01 20:09:26, Szcurek pisze:
A jak ktoś normalnie nosi denka -7,5 z cylindrem +4 ??

No to oczywiście nakładki polaryzacyjne.
Ja bez polaryzacji od kilku lat wogóle się nie ruszam przy słońcu.

Idzi

Koledzy.... a czy nie wystarczy psiknąć spray'em matowym?
Jest tego tyle ze można sobie powybrzydzać. Wg mnie matowa decha wygląda bardziej jak naturalna skóra a nie jak lustro lub psie jajca.
Używam matu jużod kilku lat i jestem zadowolony z efektów... tyle jeśli chodzi o moje skromne zdanie

pozdrawiam

o tym koledzy wiedzą, używają i g.. to daje