Ubywajacy olej w coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze ktos mi pomoze,doradzi poniewaz musze dolewac okolo 1,5 do 2 litrow oleju na 10tys km czy to jest normalne????????????jezdze na 10w40 castrol a robie gdzis 120km dzienie fura jest z 2000r i ma przejechane 120tys km proponowali mi zmiane oleju na 5w40 ale to jest syntetyk i z tego co wiem to zabardzo sie nie nadaje a moze by zmienic na mobil1??? z gory dzieki za podpowiedz pozdro

Nie zmieniaj w zadnym przypadku na syntetyk, bo zniszczysz silnik.

Jezeli to pomysl nad jakims mineralnym olejnym.

Takie zuzycie nie jest jakos szczegolnie wielkie jak na Hyundaia. Po mojemu doelwac i jezdzic i nic nie kombinowac.

Mój Pony wiecej oleju pali na 100 km!!!!

u mnie tez troche brał oleju szczegolnie w zimie jak teraz były mrozy szczegolnie na krotkich odcinkach jak jechałem do pracy czy cos jak na długie to nie było to zauwazalne ... w ciepłe dni to było prawie nieodczuwalne.... wymieniłem uszczelniacze na zaworach, dokreciłem wszystkie śrubki bo puszczała troche uszczelka od pokrywy silnika i dalej dolewałem olej oczywiscie co.. "pierscienie"... teraz pare dni temu pojechałem do wrocławia-legnica i w powrocie skonczyły sie panewki ... tak ze jak bedziesz miał chwile czasu i jakies 100 zł-150zł ( jak potrafisz sam albo pogadaj z dobrymi kuplami to wymien pierscienie ) w jakims warsztacie zapłacisz jakos 300 zł za samą robote bo ja czekałem do wakacji i sie nie doczekałem... komplet panewk 1 korbowod komplet pierscieni do wymiany + wszystkie uszczelki a no i oczywiscie wał do szlifowania ;/ ... zastanawiam sie czy to robic wogole;/ pozdrawiam