MotoNews.pl

Kwadratowy wykres sondy lambda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos mial moze podobny przypadek bunia strasznie muli ale nie kopci czy to koniec sondy.Prosze o pomoc i z gory dziekuje

chyba koniec silnika nie sondy

Cytat:
2008-07-22 08:16:36, Piotr520 pisze:czy ktos mial moze podobny przypadek bunia strasznie muli ale nie kopci czy to koniec sondy.Prosze o pomoc i z gory dziekuje

a moze to lewe powietrzenull

a na kompie byłeś?? znajomemu jak e46 316i to się okazało że czujnik położenia wałka rozrządu się skończył.
po wymianie wszystko ok.

Kirpek ma rację podłącz do kompa. Z uszkodzonym czujnikiem też muli.

Witam.Znalazla sie przyczyna dziwnego wykresu mojej sondy.To wina niedopalania cewek czyli tzw.wyskakujace zaplony.Posiadam cewki firmy zuun... cos tam ,te badziewne wszystkie swiecą w nocy jak na dyskotece.Nie moglem uwierzyc ze wszystkie naraz wiec zmierzylem rezystancje,urzadzonko nie klamie wszystkie do wymiany mimo ze komputer nic nie wykazal.Przy okazji uszkodzily kata imusze go wydlubac.W poniedzialek mam miec nowe zaloze je kolo soboty bo nie mam czasu wczesniej to napisze co sie poprawilo.A tak przy okazji jesli ktos chce wiedziec jak dziala defibrylator to niech dotknie takiej cewki na wlączonym silniku.Ja juz wiem .Pozdro.

hehe hieroglifów nie czytasz??? jest tam taki obrazek z piorunem jak dobrze pamiętam

powiedz ile taka wymiana cewek???

Znalazlem na allegro po 75zl za sztuke maja byc nowe z dwuletnia gwarancją.,jakie są okaze sie podczas jazdy,ale na lepsze nie mam kasy.Sprawdz aukcja nadal aktualna.

tak tylko pytam bo planuję za jakiś czas przesiąść sie na 525i e34...
chcę zobaczyć jakie koszty są części od benzyniaka...
bo w dieslu na razie to chyba wiem wszystko..

Mam pytanie...czy ktos skupuje uszkodzone cewki.

A z którego roku, może jakieś muzeum się ainteresuje?

Witam.Wymienilem cewki ,fajki,swiece izadnej poprawy.Silnik troche rowniej pracuje ale mocy nie przybylo.Wiec zmienilem te nieszczesna sonde i przez dwa dni bylo dobrze ale przy gwaltownym wcisnieciu gazu silnikiem szarpnie idopiero wchodzi na obroty(na gazie jest gorzej).Czuc jakby ktorys cylinder nie palil.Dzisiaj znowu muli i nie ma mocy zaczyna ciagnac od 3tys.a na 5tym biegu praktycznie nie reaguje na gaz(na benzynie jak i na gazie).Czy silnik krokowy moze miec cos z tym wspolnego bo na benzynie zaczelo nim tak zucac ze malo nie zgasnie no chyba ze znowu zjarala sie sonda.Poradzcie cos bo brakuje mi nerw i kasy