MotoNews.pl

Kluczyk, scyzoryk, immobilizer...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was próbował kiedyś przekładać transponderek immobilizera do kluczyka tego typu, a jeśli tak to jak się sprawuje i czy ciężko jest umieścić transp... w nowym kluczyku?

Czytałem w wyszukiwarce, że da się przełożyć, ale nie wiem jak z tym modelem.

Ma ktoś coś takiego?

Cytat:
PILOTY TYPU SCYZORYK - IDENTYCZNE JAK W GRUPIE VW /AUDI

Jeszcze tylko zmienić znaczek z przodu....

....i prawie jak szmelcwagen...

A wieczorem piwko "prawie jak żywiec"...

Cytat:
2008-07-22 22:34:21, pyrekcb pisze:
A wieczorem piwko "prawie jak żywiec"...

Słodzone aspartamem, a rano "kawa" rozpuszczalna będąca jedną z frakcji ropy naftowej.

Cytat:
2008-07-22 22:59:12, piotr_ek pisze:
Słodzone aspartamem, a rano "kawa" rozpuszczalna będąca jedną z frakcji ropy naftowej.

Jak to dobrze, że mam aparacik do "ciśnieniowej" kawy wprost przed "kabinetem"...

Interesujące wypowiedzi, I co Skorupa Już wiesz co i jak Wszystko Ci napisali od początku do końca

Cytat:
2008-07-22 23:36:32, Ikarus260 pisze:
Interesujące wypowiedzi, I co Skorupa Już wiesz co i jak Wszystko Ci napisali od początku do końca

A jakże!!

zamki

czy jak ten kluczyk ma immobilizer i do stacyjki dodają czujnik, to trzeba programować komputer po wymianie?
czy wogole opłaca się to brać za tę cenę?

Pozdr.

kluczyki wyglądają na "czyste"
pewnie po zakupie trzeba by jechać do serwisu na kodowanie nowych kluczyków pod stare immo.
Ktoś kiedyś pisał ze ponoć to kosztuje ok. 50 PLN natomiast w punkcie dorabiania kluczy jak i na giełdzie samochodowej śpiewają sobie ok. 150 za dorobienie kluczyka i zakodowanie go

Cytat:
2009-03-29 01:59:54, krzychu_ch pisze:
kluczyki wyglądają na "czyste" pewnie po zakupie trzeba by jechać do serwisu na kodowanie nowych kluczyków pod stare immo. Ktoś kiedyś pisał ze ponoć to kosztuje ok. 50 PLN natomiast w punkcie dorabiania kluczy jak i na giełdzie samochodowej śpiewają sobie ok. 150 za dorobienie kluczyka i zakodowanie go

a gdzie na śląsku zakoduje takie kluczyki? są jakieś serwiy pozostałe po ASO?

Pozdr.

Cytat:
2009-03-29 13:28:42, robertkaluza pisze:
a gdzie na śląsku zakoduje takie kluczyki? są jakieś serwiy pozostałe po ASO? Pozdr.

Bogucicka 7 Katowice 032 203 62 62
( tu najlepiej pytać o p. Limańskiego bo to ostatnia prawdziwa fachowa siła Daewoo )

Zapytaj też ewent. na ul. Wojewódzkiej..(dorabianie kluczy -100m w lewo za "kinem" Rialto ) Bardzo kumaci w tej materii ..pewnie nie kodują ale może wiedzą:
40-026 Katowice
Wojewódzka 5
Telefon: 032 251-26-47, (0501)338-073

P.S.
no i jesio ulubiony serwis gutenberga :
BLM-Service. S.j. Serwis samochodów Daewoo. Boruszewski
41-300 Dąbrowa Górnicza, Legionów Polskich 35
(Tel) 0322620215

Powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-03-29 13:45:31 ]

Cytat:
2009-03-29 13:28:42, robertkaluza pisze:
a gdzie na śląsku zakoduje takie kluczyki? są jakieś serwiy pozostałe po ASO? Pozdr.

Tak jak pisze bogdan jedz na bogucicką mają oryginały z imo za 70 zł
docinają na miejscu i kodują
wiem bo miesiąc temu brałem dwa

chyba pozostane przy zmianie samej stacyjki i przełożeniu zapadek ze starego bębenka, zeby działał na starych kluczykach
Ale dzięki za rady.

Pozdr.