Chciałbym wszystkich przestrzec przed Allegrowiczem DEJO1!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakupiony silnik miał być idealny po małym przebiegu a był po zerwanym pasku i gośc nie przyjął go !

w rezultacie wydałem furmanke pieniedzy, drugą furmanke wydaję właśnie na remont.
-silnik od alfy 156 2.0 ts.

ktoś zdjął głowice zoabczył co jest grane... poskładał go i wrzucił na allegro.
rezultat do roboty cała głowica o ile uda się ją uratować i dół do roboty. !

jak chcecie utopić torche pieniędzy polecam tego allegrowicza...

nie wiem za bardzo co robić dalej.
sprawa ciągnie się już jakieś kilka miesięcy amoje auto dopiero teraz trafiło do mechanika z prawdziwego zdarzenia.

Podaj goscia do sądu jeśli silnik był w innym stanie niz na aukcji było napisane.

Nie ma takiego uzytkownika w Allegro. - dziwne - mi przed chwila wyskoczylo ze nie ma w szukajce

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2008-07-29 11:06:15 ]

dejo

Teraz to sobie możesz - grzebałeś przy silniku więc nie udowodnisz stanu w jakim był przy odbiorze przesyłki. BTW, allegro zapewnia zwrot pieniążków chyba do kwoty 300zł, powyżej tego już sąd się kłania. Jak masz ochotę to go zaskarż, ale szczerze mówiąc nie widzę opcji na wygraną.

jak silnik był roziberany u mechanika i stwierdził on uszkodzenie po demontażu to niech wystawi zaświadczenie i możesz walić do sądu

niechaj zyje nam....Alfa Romeo.

Cytat:
2008-07-30 11:08:46, Poochaty pisze:
jak silnik był roziberany u mechanika i stwierdził on uszkodzenie po demontażu to niech wystawi zaświadczenie i możesz walić do sądu

No to jest jakieś wyjście, opinia rzeczoznawcy może być w sumie jedynym rozwiązaniem.

Ps.Stasiu To nie wina Alfy Romeo Nie tym razem

[ wiadomość edytowana przez: Lisu dnia 2008-07-30 12:04:36 ]

a w czym sie wysral silnik? i zostal kupiony wysrany od czego ?

Cytat:
2008-07-30 12:22:06, stasiu pisze:
a w czym sie wysral silnik? i zostal kupiony wysrany od czego ?

Stasiu. Jak po kilkudziesięciu tysiach w faszystowskim VW nie zmienisz paska to też będzie bum...
To nie ma znaczenia z czego był silnik skoro wysrało pasek nierządu... jakoś w tym przypadku ciężko mi uwierzyć w brak winy użytkownika tej alfy...

popieram Stasia... twin sparka jest w stanie zarżnąc każdy nawet dziadek 80 lat

Cytat:
2008-07-30 12:27:43, Furiosus pisze:
Stasiu. Jak po kilkudziesięciu tysiach w faszystowskim VW nie zmienisz paska to też będzie bum... To nie ma znaczenia z czego był silnik skoro wysrało pasek nierządu... jakoś w tym przypadku ciężko mi uwierzyć w brak winy użytkownika tej alfy...

otóz misiu nawet w tym szmelcowatym TDi 90KM peknie pasek i sie nic nie dzieje pozatym ze przestaje jechac, zaklada sie nowy i jebie nastepne tys km.

taaa jasne

ano jasne jasne ;]

Cytat:
2008-07-30 21:56:16, stasiu pisze:
otóz misiu nawet w tym szmelcowatym TDi 90KM peknie pasek i sie nic nie dzieje pozatym ze przestaje jechac, zaklada sie nowy i jebie nastepne tys km.

łaaaa... zapomniałem, że w hitlerwagenach nierząd jest bezkolizyjny... przyznaję Ci Stachu rację
Dla mnie i tak alfy są spoko - jak kobiety - piękne, szykowne, kapryśne i drogie w eksploatacji...
No ale ładne są i tyle... silnik można naprawić lub wymienić jak ktoś naprawdę kocha te samochody - a są tacy ludzie co je uwielbiają.

Cytat:
łaaaa... zapomniałem, że w hitlerwagenach nierząd jest bezkolizyjny

ale tylko w tych starych trupach jakimi jezdzi stach w nowych samochodach wszystkie są kolizyjne

zaden diesel nie jest bezkolizyjny a juz napewno nie 1.9TDI

kabul ja jak mam pierdolnac gafe to sie zastanowie dwa razy, Tobie polecam choc raz

zastanow sie jeszcze tyle razy ile klikasz na emote zeby ja wstawic

ktory jest bezkolizyjny?tylko poparte faktami a nie tym ze wójek zdzicha z warzywniaka jadac na targ zerwal pasek zalozyl nowy i wszystko bylo dobrze
no ktory??