Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Enro Forumowicz Opel Astra Konin | 2008-07-30 19:09:54 Panowie, ręce opadają.
Autko mam idealne tylko ma czasami problem przy ruszaniu. Objawy: - auto stoi kilka dni, ruszam z I-go biegu wszystko dobrze, - auto przejechało kilka kilometrów, wystygło.. ruszenie z 1-go biegu tylko przy 2,5-3 tys. obr/min i to dość dynamicznie inaczej mocno szarpie silnikiem i w środku gałką od skrzyni. - na drugi dzień rano to samo, też szarpie, niezależnie od temperatury. - po przejechaniu ok 50 km w trybie mieszanym miasto/trasa daje sie ruszyć w miarę normalnie ale trzeba kontrolować sprzęgło i gaz. - z II biegu zawsze rusza normalnie i nic nie trzęsie. - auto zachowuje sie normalnie tylko jak postoi min 3 dni. - wymieniłem wcześniej sprzęgło (kompletne) - wymienione świece i przewody WN - zaślepiłem EGR na testy, bez rezultatu. Czy może to być za niski poziom oleju w skrzyni czy też cokolwiek innego. Pomocy bo to naprawdę dobre auto tylko żeby nie to szarpanie. |
![]() Enro Forumowicz Opel Astra Konin | 2008-07-31 08:35:22 Wcale nie cieszy mnie ten modul, ale czy wtedy:
- nie byloby problemu z ruszaniem z II biegu (nie ma) - po dobrych kilkudziesięciu km szarpanie tez powinno to występować Aaa no i jak dobrze przypale sprzęglo też jest ok.. ale ono jest nowiutkie w dodatku LUK (kompletne). |