| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2003-07-27 14:31:23 Panowie i Panie!
Poniewaz wszystkie drogi prowadza do... a zreszta. Chcialbym zeby ktos napisal jak najlepiej jechac na te Wegry, i przez Slovacje. Na ktora droge trzeba kupic winietke? Gdzie taka sie kupuje, a na ktore drogi sie nie kupuje? Bardzo prosze o pomoc, bo ktos z Was pewnie juz wie. Zlot tuz tuz, a ja w sumie nie ustalilem trasy. Dzieks p.s Czy ktos zna jakas firme ktora by ubezpieczyla mnie i moja Lade na wyjazd? Nie zadna zielona karta, tylko pozadny assistance na droge(przypominam moja lada ma juz 12 lat i nie place AC) |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-07-27 23:08:59 ja się jeszcse nie zastanawiałem po prostu drukuję mapę z programu "Mapa Europy 2001" i do przodu |
Remik Łada Samara 2108 Pruszków | 2003-07-27 23:53:28 ja własnie zamierzam jechac ta pierwsza trasą i chyba z niej nie zrezygnuje tylko nie wiem czy bede na was czekał na granicy słowacko wegierskiej czy pojade odrazu na kemping bo istnieje mozliwosc ze wyjade sobie troszke wczesniej aby zobaczyc budapeszt lub cos na słowacji ale to jeszcze nie wiem dokładnie a co do assistanse to chyba wykupisz cos takiego w PZU musisz zapytac dokładnie przy wykupie zielonej karty ale mysle ze my bedziemy najlepsza pomoca niz wszystkie inne ubezpieczenia |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2003-07-28 17:19:56 Dzieki!
Sluchgajcie, uwazam w takim razie ze rzeczywiscie powinnismy wybrac wspolnie, moze nie tyle trase co granice-tj przejscie na ktorym sie psotkamy.Choc mnie tez kuzi na wcazesniejsza jazde celem nawiedzenia tego i innego miasta po drodze! Prezes zaraz ide na mapie policzyc ile kilosow wychodzi ta pierwsza trasa co podales. Wiesz ze mam cykora przed traska i wiesz czemu- Ladzianka stoi juz u mechaniora. Zobaczymy jak bedzie z konsumpcja- tylko Ciii NIE zdradz mnie panie Prezes z tym co robie- niech to w miare pozostanie niespodzianka! Trzeba bedzie popytac o insiure w pzu, moze cos rzeczywiscie doradza! A jak nie, to panowie -roamingi- i bedziemy w kontakcie, bo z moja Lada moze byc roznie!-ale w sumie nie jedno juz przezyla. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2003-07-29 19:53:24 No wiec na mapie wyszlo mi tak:
Auto Atlas Europy 2003: start w lysej, pozniej Poprad, Roznawa, Ozd, Eger, Tiszafured- wszystko do kupy 273 KM. Do Bialki Tatrzanskiej z Krakowa jest dokladnie 100 KM-sam mierzylem, a z bialki na lysa bedzie jakies 15 km nie wiecej. Wiec wychodzi nawet mniej jak 500 Km z Krakowa! Ale wiadomo ze trzeba brac rezerwe. Na mapie nie znalazlem Kral-cholera naszego przejscia granicznego heh- innego w poblizu pewnie nie ma, i nie znalazlem Krecsend. Ale innych drog to tam chyba za duzo nie ma, wiec mapa nie powinna poklamac z kilometrami! |
Remik Łada Samara 2108 Pruszków | 2003-07-29 22:46:01 mi wyszło z auto rute 728 km z pruszkowa do tiszafured ta trasa o której mowimy |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-08-05 00:07:10 tak apropo to ostatnio zastanawiałem się mocno nad tym i doszedłem do wniosku że nie najleprzuym pomysłem jest się ładować w Łysą bo tam zawsze jest dużo ludzi a tym bardziej o tej poże roku i nie wiem czy osobiście nie będę brykał przez Chyżne tylko muszę jeszczę trasę przemyśleć żeby w miarę na tor wrócić a Pawełku twój telefon mam zapisany w komórce i zapewne ty mój również a jeszcze postaram się zabrać CB-RADIO to jak ktoś będzie miał to będzie jeszcze taniej bo za free.
A i jeszcze jedno pytanko Pawełku - ile kasy węgierskiej trzeba mniej więcej zabrć ze sobą nie licząc kwaret oczywiście bo to wiem ale jedzenie i tym podobne bo zupełnie nie wiem a nie chciał bym żeby mi brakło czy też zostało z wiele bo co ja z tym potem zwobię |
Remik Łada Samara 2108 Pruszków | 2003-08-05 00:10:15 ja cały czas jeszcze mysle bo chyba wstąpie na słowacji po zakupy bo wracajac nap[ewno nie bede mial czasu i chyba wyjade wogule w czwartek i cos zwiedze na słowacji jak bede juz tam co prawda najlepiej by było abysmy zajechali razem na cemping ale jeszcze bede na necie to dam znac co i jak
romingu nie mam i tak ale moj nr to 602-263-991 |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-08-05 00:15:29 to sobie włącz może w erze nie jest to płatne niewiem a co do zwiedzania to polecam Tatrańska Lomnica a szczególnie szczyt Srebski Pleso jak lubisz góry oczywiście jest super byłem niedawno , dokładnie w pierwszy wekend maja kolejka na szczyt kosztuje 750 koron za osobę troche ale warto(to cena w obie strony z początku maja) |
Remik Łada Samara 2108 Pruszków | 2003-08-05 22:42:06 no cos zaczyn asie klarowac jak i wy macie zamiar zrobic zakupy na słowacji to nie mam nic przeciwko abysmy jechali razem ja napewno bede jechał przez łysa a kolejke na tatrzanska mam juz zaliczona nawet wyzej byłem mysląłem raczej o jakiejs jaskini moze mas zcos po drodze ale w tej najblizej juz byłem |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-08-06 00:24:43 przeanalizowałem trochę trasę i chcąc jechać przez chyżne musiał bym nadrobić prawie 100 km także odpada pewnie też pojadę przez łysą choć jeszcze myślałem o Niedzicy ale nie jestem pewien czy to przejście nie jest piesze choć wedle mapy można przejechać ale tak czy siak będę jechał przez kraków tyle że z Łodzi zanim dojadę to pewnie będzie ok 9.00 to jak poczekacie do tej godz. to możemy się gdzieś styknąć tylko osobiście nie znam za mocno krakowa to proszę o propozycję tak po trasie najlepiej |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-08-06 23:36:10 dzięki ale chyżne odpada bo za daleko wychodzi jednak pewnie popędzę łysą tylko bardzo byłbym rad jak bym załapał sie na wasze towarzystwo było by mi pewniej szczególnie za granicą i na żywo lepiej omówić trasę tylko chciałbym wiedzieć o której wybywacie z Krakowa lub na którą stawić się na łysej bo muszę odpowiednio wcześnie wyjechać |