ja powiem tak: od półtora miesiąca borykam sie z takim podobnym problemem......... i nic
mój przypadek był taki ze nagle na wolnych obrotach zaświeciło się check(bogata mieszanka kod 45) i silnik gasł, potem w czasie delikatnego przyspieszania jakby go strasznie zamulało az do 3/4 wcisnięcia gazu potem szedł jak burza. zmieniłem przewody WN i świece, problem ustapił, lecz nie na długo, pojawił się znowu check i podobny objaw,mulilo auto i na wolnyuch obrotach po 5 sekundach od odpalenia silnik zaczynał bujac szarpac potem zaswiecił sie check i chodził równiej, w czasie jazdy zaswieciło mi się check i kod 44, zbyt uboga mieszanka, wymieniłem zatem sonde, i znowu sie poprawiło ale na 2-3 dni, zdarzało sie ze potrafił na wolnych przy ruszaniu zgasnąć, i miałem problemy by odpalić, a jak odpalił to znowu zakopcił mocno na czarno, potem pojawł sie błąd 22 więc nie namyslajac sie długo wymieniłem na nowy czujnik połozenia przepustnicy przy okazji rozbierając cały korpus wtrysku na czesci pierwsze sprawdzając uszczelki, silnik krokowy, wtryskiwacz i zawór ciśnienia.
Po odpaleniu jak ręką odjał wszystko działało super, bez zarzutów....... do przedwczoraj kiedy padł moduł w aparacie zapłonowym, wymieniłem na inny cały aparat ale nadal kuleje i nie da sie plynnie przyspieszac.
palec jest ok, kopułka tez, cewka jest równiez nowa i nie wiem juz gdzie szukać
mam opelscaner ale w moim łaczu diagnostycznym nie działa linia K, zamiast 12 Volt mam 0,4 i komp sie nie moze skomunikowac