[K] graty do wczesnego MR-a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupię do wczesnego Kanta:

- kierownicę z pierwszych MR-ów (cienka)
- obudowę kolumny kierownicy
- chromowane wloty powietrza na słupki
- chromowane lampy kierunkowskazów/pozycji przód
- chromowane lusterka mocowane na ramki drzwi (w sumie 4 szt.)

oraz:

- klasykową atrapę z nierdzewki w dobrym stanie

za rozsądną cenę oczywiście

klasykowa atrapa z nierdzewki jest wraz z 2 okularami tylko nie mam pojecia ile to jest warte. stan mysle ze dobry do wypolerowania atrapa okulary juz doczyscilem

Cytat:
2008-08-09 17:57:34, Maliniak pisze:
klasykowa atrapa z nierdzewki jest wraz z 2 okularami tylko nie mam pojecia ile to jest warte. stan mysle ze dobry do wypolerowania atrapa okulary juz doczyscilem

Masz jakieś foty? Jest kompletna, czy brakuje żeberek? Rzuć jakąś cenę na priv, może się dogadamy

teraz ide sie zapic rano jak byda monter to ci porobia foty zyberek nei brakuje ino bylo leko skrzywione z przodku czego nie poprawialem bo narazei chcialem ja dopiescic tak ze jutro foto ;] a cene potem zazuce jak pomysle ;]

up...

tak to wyglada zdjecia robione przy sfietle z jazeniowek bez lampy troche bardziej brudne do doczyszczenia to jest na zywca cena 350 zl plus przesylka

z ceną to przyjebałeś konkretnie

Cytat:
2008-08-11 01:57:16, fiat_maniac pisze:
z ceną to przyjebałeś konkretnie

czyzby??
http://www.allegro.pl/item411761304_atrapa_chromowana_fiat_125_125p_1300_68_73_komplet.html

jak ktos sie bierze za klasyka to sie musi przygotowac na takie ceny.. taniej nie bedzie...

allegro to akurat kiepski przykład poza tym atrapa z aukcji prezentuje się deczko lepiej, a fotki to 50% sukcesu na allegro.

czasami można coś kupić okazyjnie, ale rzadko, a często przepłacić i to konkretnie, i nie tylko jeśli chodzi o tajle do klasyków, czy temu podobne.

[ wiadomość edytowana przez: fiat_maniac dnia 2008-08-11 02:20:12 ]

Cytat:
2008-08-11 02:18:25, fiat_maniac pisze:
allegro to akurat kiepski przykład poza tym atrapa z aukcji prezentuje się deczko lepiej, a fotki to 50% sukcesu na allegro. czasami można coś kupić okazyjnie, ale rzadko, a często przepłacić i to konkretnie, i nie tylko jeśli chodzi o tajle do klasyków, czy temu podobne. [ wiadomość edytowana przez: fiat_maniac dnia 2008-08-11 02:20:12 ]

myslisz ze teraz kupisz taka atrape za 50zl??
to chyba od kogos kto nie siedzi w cenach albo u jakiegos dziadka ktory sie pozbywa nie wiedzac co ma...

allegro to akurat idealny przyklad to akurat swierza aukcja.

albo sie robi klasyka i nie patrzy na ceny albo sie marudzi i nie starcza 2 lat na zrobienie....

Nie zgadzam sie z Toba PG.

Kupilem nowke atrape nierdzewke za 270 PLN i uwazam ze to wygorowana cena. Allegro jednak nie jest najlepszym przykladem bo tam ludzie dostaja kociokwiku przy licytacjach.

Sledze co gdzie sie pojawia i jakie osiaga ceny.
Pod koniec zeszlego listopada kolega wylicytowal nowke atrape za 186 PLN. Po mojej zas licytacji ktora stanela na wspomnianej kwocie 270 PLN pojawila sie kolejna atrapa siegajac kwoty 500 PLN. Sam powiedz PG czy robiac klasyka nadal podtrzymywalbys swoje zdanie ze allegro jest dobrym przykladem jesli chodzi o ceny oraz realna wartosc przedmiotu.

Jedynie cierpliwosc poplaca.

Kierunki o ktore Cie kiedys prosilem zebys mi odsprzedal ktore pchales na alledrogo : sam pamietasz ile pieniazkow za kazdy komplecik dostawales... Ja za kwote Twojego jednego kompleciku kupilem 6 oryginalnych kierunkow klasykowych...

Sie robi klasyka to NIE WOLNO sie spieszyc bo wtedy sie placi jak jelen

Cytat:
2008-08-11 09:09:36, borysirl pisze:
Nie zgadzam sie z Toba PG. Kupilem nowke atrape nierdzewke za 270 PLN i uwazam ze to wygorowana cena. Allegro jednak nie jest najlepszym przykladem bo tam ludzie dostaja kociokwiku przy licytacjach. Sledze co gdzie sie pojawia i jakie osiaga ceny. Pod koniec zeszlego listopada kolega wylicytowal nowke atrape za 186 PLN. Po mojej zas licytacji ktora stanela na wspomnianej kwocie 270 PLN pojawila sie kolejna atrapa siegajac kwoty 500 PLN. Sam powiedz PG czy robiac klasyka nadal podtrzymywalbys swoje zdanie ze allegro jest dobrym przykladem jesli chodzi o ceny oraz realna wartosc przedmiotu. Jedynie cierpliwosc poplaca. Kierunki o ktore Cie kiedys prosilem zebys mi odsprzedal ktore pchales na alledrogo : sam pamietasz ile pieniazkow za kazdy komplecik dostawales... Ja za kwote Twojego jednego kompleciku kupilem 6 oryginalnych kierunkow klasykowych... Sie robi klasyka to NIE WOLNO sie spieszyc bo wtedy sie placi jak jelen

a odpowiedz ile takich nowych atrap pozostało?

z miesiąca na miesiąc takich gratów jest coraz mniej

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

[ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2008-08-11 09:34:04 ]

jak dla kogoś taka atrapa jest warta 350 , a chodzą i drożej , to taka jest cena rynkowa , ja kupiłem taka za 2 tyskie , piva ...i co z tego ?? sprzedał bym za 350 , jestem złyyym chłopcem , bardzo złym grrr

jak kogos nie stać na klasyki to niech znaczki zbiera ... pocztowe . Znam kilka osób zajmujących się youngami , które bez wachania składają naprawde konkretne oferty poza allegro , i sam sprzedawałem im ciekawe graty za kwoty wyższe niż te z allegro . Zawsze byli zadowoleni i nigdy nie usłyszałem że drogo , albo żebym spuścił połowe ....Jako kogos nie stać na kupowanie pojedyńczych "rarytasów" to niech lata umorusany po szrotach i stodołach i wyszukuje takie części za grosze . proste?

robie klasyka jestem przygotowany na wydatki kupuje to co jest i to co mi pasuje. bez szukania po starych stodolach czy akurat cos sie znajdzie...
allegro jest na wypasie a to ze komus ceny nie odpowiadaja to nie moja wina...
sam kupilem pare atrap w cenach 50-100zl co z tego jak to bylo troche czasu temu...

teraz jakbym potrzebowal to raczej bym nie patrzyl ze kosztuje 500zl.. i nie czekalbym bo kiedys dalem 50...

jeden koles kupil u mnie dzwignie zmiany biegow do klasyka za spora kase a czemu abo nigdzie nie mogl znalezc a nie dal rady bez tej dzwigni jezdzic... widzisz potrzebe rynku i wewnetrzny problem tego typa?? moze niektorych trzeba NATYCHAC zeby to zrozumieli

a co do tej atrapy.. co z tego ze w innym stanie?? przecierz ta jest duzo tansza...
widze ze niektorym to trzeba by sprzedac nowke za 50zl i do tego dolozyc jeszcze w cenie druga taka sama zeby za drogo nie bylo...

moze kiedys wystawie taka za 50zl albo przednie blotniki do klasyka po 80zl bo przecierz nowe tyle kosztuja.....

Nie ma co się szarpać w każdej transakcji przedmiot jest tyle warty ile za niego zapłaci kupujący. Reszta to już tylko umiejętności negocjacyjne sprzedającego i kupującego...
A ładnych klasykowych tajli już niewiele zostało na swiecie, stąd i ceny niestety poszybowały i jak na moje oko będa jeszcze szybować...

PG co to NATYCHAC ?

Ze s pozwole Cie zacytowac :

" widze ze niektorym to trzeba by sprzedac nowke za 50zl i do tego dolozyc jeszcze w cenie druga taka sama zeby za drogo nie bylo...

moze kiedys wystawie taka za 50zl albo przednie blotniki do klasyka po 80zl bo przecierz nowe tyle kosztuja..... "

Sugerujesz to mi czy koledze ktory pierwszy skomentowal ze cena jest nieco "wystrzelona" ?

Czy ja cos mowilem o jakichs 50 PLN ?
Probuje znalezc tajle za realne ceny, ot i cala fizolofia

Niestety niektore rzeczy osiagaja tak wysokie ceny i tyle.
Zakupilem ostatnio klasykowe blotniki. Kosztowaly 400 za sztuke ...

Na koniec dodam ze wypowiedzialem tylko swoje zdanie, do tego stworzone jest forum a ze moje zdanie wywoluje u niektorych ludzi bol w dupie...

Co ja moge na to... Pozdro furiaty!

borys nie pisalem do Ciebie tylko ogolnie.

prosta sprawa jak komus sie takie ceny klasykowych czesci nie podobaja to najwyzszy czas zaczac bawic sie w hodowanie rybek.

taniej raczej nie bedzie a jak ktos ma ,mial ,bedzie mial okazje taniej kupic to nic tylko kupowac i sie cieszyc z dobrej ceny
pozdro

mnie się rynek części klasykowych zdecydowanie nie podoba, tak przynajmniej od roku lub więcej. na szczęście nie potrzebuję takiej atrapy, ale jeśli to nie dał bym więcej jak 180-200zł.
EOT

Dzięki chłopaki, że mi zoffowaliście topic

ale tak wracając do tematu, to szukam nie tylko atrapy - może ktoś ma do napisania jakiś konkret w tej sprawie?

up...