MotoNews.pl
7 Po deszczu wypływa woda z progów. (217644/45)

Po deszczu wypływa woda z progów.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chodzi o cabrio, po deszczu wypłynęło mi dużo wody z progów.
Którędy ona sie dostaje i jak zabezpieczyć?

Zauważyłem to wtedy jak auto było postawione pod górkę z przodu i przód auta był pod dachem a tył na deszczu.
Po wjechaniu całego auta do garażu i wypoziomowaniu go to wypłynęła woda z progów po obu stronach.

up

Mam ten sam problem i zastanawiam sie czy tak powiano być woda leci przez tylną uszczelkę a potem spływa po nadkolu do progu jak sie zdemontuje tylną tapicerkę to widać to dokładnie (kiedyś pisałeś o jakieś otwory do progów do których byś mógł nalać jakieś zabezpieczenie anty korozyjne no to są te same otwory o których ci wtedy pisałem ) i to właśnie przez nie leci ta woda do progów myslę ze tu powinni wypowiedzieć sie inni użytkownicy cabrio i powiedzieć czy tez takie zjawisko zaobserwowali

"problem" dotyczy wielu aut Cabrio i targa. Jesli woda z progow wyplywa to powinniscie sie cieszyc bo sporo aut tego wypu ma wewnetrzne odprowadzenia wody do progow. Kiedy nie wyplywa to znaczy, ze spusty sa zatkane a korozja wlasnie zaprzyjaznia sie z profilami od srodka. Zatkanie ich antykorozyjnym paskudztwem to wyrok dla blachy.

Mam to samo w Nissanie, dodatkowo w nich wypusty lubia sie zapychac i wkrotce woda z Targi radosnie chlupocze w progach. Teraz podczas remontu blacharskiego wyprowadzilem wezyki wypustowe na zewnatrz progu

Kleszczu, woda z dachu z tylu i woda z tylnych szybek dostaje sie do srodka, i tam kanalikami wyplywa do progow. w progach sa specjalne wypustki zeby ta woda wyplywala. Tak jak pisal Quattro - jak wyplywa to dobrze

ps. Quattro - fajny pomysl z tym odporwadzeniem

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2008-08-14 15:13:31 ]

przed remontem oba progi wygladaly tak: