MotoNews.pl

[k] silnik do CIVIC-a najlepiej Śląsk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wiem że Civic to nie Fiat ale wiem że i tu ludzie mają dupowozy.
Potrzebuje silnik do Civic-a w idealnym (albo bardzo dobrym stanie) najlepiej niedrogo, chętnie od razu z montażem.
Mam Civic-a "jajko" czyli V generacja z silnikiem 1,5 8v model D15B8 czyli wersja na USA i Kanade. Potrzebuje cos co spasuje pod osprzet do tego silnika, ewentualnie caly silnik z osprzetem. Z tego co wiem najlepszy z wersji europejskich bylby silnik D15B7 16v bo osprzet spasowalby od strzala. Ale daloby sie upchnac tez inne z serii D tyle ze trzeba by dlubac w osprzecie.
Prosze modow o nieblokowanie tematu.
Pozdrawiam

Kumpel ma kompletny silnik ze skrzynia z jajka. Silnik dziala bo jezdzil przed demontazem i wszystko bylo jak najbardziej ok. niestety jest to 1,3 na gazniku ale za to w pelni kompletne z wiazka, podcisnieniami itp itd. jak potrzebujesz taki to daj znac a sie go zapytam czy jeszcze chce go sprzedac.

Do tych podcisnien z 1.3 to musisz dodatkowa przyczepke zabrac,Nie jestes w stanie tego podlaczyc to jest koniec swiata.Mam silnik 1.6 od jajka na wielopunkcie.Jakby co to prv.

Musisz mieć silnik z 5 gen, zeby zgadzało sie OBD, czyli D15B2 dwupunkt, D15B7 MPI, D16Z6 (Sohc VTEC).

te podcisnienia sa podpięte. nic nie bylo rozpinane bo pewnie trzeba by ze 3 noce z serwisówką w reku spędzić zeby to spowrotem podlaczyc.

@ Walezy - dzięki ale jednak wolałbym jak najmniej grzebania w instalacji a przy przeróbce wtrysku na gaźnik to troche kombinacji może być.
@ Mufaz - równiez dzięki ale do Poznania troche za daleko

Cytat:
2008-08-17 11:52:43, PitGTR pisze:
Musisz mieć silnik z 5 gen, zeby zgadzało sie OBD

Pytanie laika jeśli chodzi o Hondę - co to jest OBD?????

OBD to rodzaj złącza diagnostycznego

Dzięki za info, jeśli chodzi o elektronikę to jestem kompletna noga.
Niemniej jednak dalej szukam silnika