Rozrusznik??!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy proszę o podpowiedź, mam takie objawy, sinik zimny- zapala przez przekręcęnie kluczyka na "dyk". Jak się nagrzeje, włączy się wentylator to po przekręceniu kluczyka tylko Przygasają kontrolki ( akumulatora i oleju) i ccccciiiiisza, nawet nie drgnie.
Czasami słychać w takiej sytuacji coś jakby wirnik rozrusznika kręcił się ale nioe wyrzuca bendiksa.... Co robić, gdzie zaglądnąć...

Obejzyj dobrze wszystkie przewody do rozrusznika... Mialem to samo...

tzn.....

Cytat:
2008-08-18 19:26:03, stach2005 pisze:
tzn.....

Zwlaszcza polaczenia przy samym rozruszniku... Kolo akumulatora tez masz kostke przewodu ktory idzie od rozrusznika do stacyjki...
Obejzyj dobrze moze zasniedzialy, a moze konczy Ci sie przewod tak jak mi

dzięki kolego jutro będę patrzył...

Moze byc tez tak ze wentylator po wlaczeniu robi jakies zwarcie i dlatego nie mozesz potem odpalic na rozgrzanym silniku

skrzynka bezpieczników też do oblukania....

Cytat:
2008-08-18 20:00:01, kris-kzn pisze:
skrzynka bezpieczników też do oblukania....

Ha ha no w Escorcie to przy kazdej usterce elektrycznej warto tam zajrzec Ta skrzynka jest jak puszka pandory Rusz ja a zaczna sie jaja

skrzynkę juz okukałem parę dni temu... jak szukałem napięcia do oświetlenia wewnętrznego...

Cytat:
2008-08-18 20:29:17, stach2005 pisze:
skrzynkę juz okukałem parę dni temu... jak szukałem napięcia do oświetlenia wewnętrznego...

Tak tylko ze jak sie juz w niej cos sypnie,to w srodku... Polaczenia lutowane sie starzeja i wtedy tylko sekcja zwlok

no to mama przechlapane....

ja nie robilem skrzynki poki co ... zalozylem sobie przekaznik i mi lata juz pol roku i ani razu nie mialem akcji ze nie moge odpalic hehe pozdro