Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-08-20 08:46:03 Sprzęgło na hydraulice -> wymiana.
Kody pewnie Ci duży elektronik wyczyta ![]() pzdr |
zbyszon gdańsk | 2008-08-20 22:38:53 Autem jeździł 1948 rocznik więc moze je troszke zamulił. Ale czy to dobra koncepcja ....? Pytanie co z mocą .....dlaczego tak jest? Czy pomoże tu wymiana świec i filtra ? Jak wyczyścic fachowo przepływke? Dowiedziałem sie że w Toyocie może zrobić test samego kata jakąś maszyna za 50 zł a pełen przegląd samochodu kosztuje 270 tylko czy to da pełen obraz...? Wiem że podejście w serwisach jest różne...(po najniższej lini oporu "błąd kata - czyli wymiana.... " Na jakim paliwie mozna jeździc tym autem bo z tego co sie doczytałem fabryka mówi o 95 oktanów. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-08-21 22:57:17
Za 50zl to analizator spalin mozna podpiac i pewno wyjdzie ze jest dobry. Katalizator moze byc zapchany sadza lub popekany wewnatrz i mocy nie bedzie.Przeplywomierz tez jak jest nie czyszczony co 60 tys km to moc znacznie spada.Filtr powietrza koniecznie oryginal.Swiece jezeli sa zuzyte lub nie mozna ustalic przebiegu tez nalezy wymienic. Co sie tyczy kodu p0420 to tylko wymiana kata pomoze. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |