| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Suchii Sympatyk FEFK MKVII 1.8 (LPG) Gdynia | 2008-08-20 12:37:15 A więc tak, wracałem z trasy (ok 300 km), droga ok, środek nocy.
Wpadam na A1 i jadę do końca, czyli ok 25km, oczywiście na 5 biegu (prędkość przelotowa 150-170km/h), dojeżdżam do bramek, płacę i śmigam dalej obwodową trójmiasta (ok 40km) również 5-ty bieg, tym razem prędkość nieco niższa (120-150km/h).
Dotarłem do zjazdu na Witomino, zwalniam i chcę "wyjąć piątkę" i nie da się , próbuję jeszcze raz i nadal nic, wciskam ponownie sprzęgło i próbuję i NIC, piątka siedzi, dzwignia stawia duży opór, a ja nie wiem o co chodzi. Mocne szarpnięcie i piątka "wyszła", ale przy próbie włożenia 3 biegu stwierdzam że nie da się go włączyć, ba nie da się włączyć żadnego biegu...
Przez głowę przewala się milion myśli, do kogo zadzwonić o 3 w nocy z prośbą o pomoc, próbuję jeszcze raz włożyć jakiś bieg i.... udało się, bez problemów, sprawdzam po kolei wszystkie biegi i jest OK. Działo się to w nocy z niedzieli na poniedziałek, dziś mamy środę i żadnych podobnych objawów przez te trzy dni nie zauważyłem. Ktoś z Was ma pomysł, o co w tym wszystkim lotto? |
Niezarejestrowany | 2008-08-20 12:45:35 heheh
essi stwierdził, że chce jeszcze dalej polatać z tymi prędkościami, a Ty mu frajdę chciałeś odebrać
A tak serio to dziwne to zachowanie skrzyni |
![]() ArekCLX Sympatyk FEFK BMW E34 525I 24v/Sca ... Bydgoszcz | 2008-08-20 13:03:55 Essy tak mają przy pełni księzyca więc bez obaw ![]() |
MacFly Misiu Galant 2,5 V6 Żary | 2008-08-20 13:25:27 U mnie jest trochę lepiej po wymianie oleju w skrzyni. Ale czasami też się zdarza,m że nie mogę wbić 1 i 2, i muszę z trójki ruszać Jak bym miał jakąś nie widzialną blokadę ![]() |