Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-08-26 14:22:08 też fakt ...
TO NIE WIEM. tam jeszcze nie zaglądałem ! |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2008-08-26 16:10:04 a może masa pod fotelem kierowcy co?? ![]() |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2008-08-26 18:54:04 Skośnookie zamontowali przewód, ale o ładunku wybuchowym zapomnieli...dla teściowej. |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-08-26 19:03:43 wg mnie to coś niestandardowego, kabel poprowadzony jakoś nietechnologicznie, kabel powinien iść albo w progu, albo tunelem, i pod tym wzmocnieniem poprzecznym, a na pewno nie powinien włazić przez dziurę w blachie (blasze? ![]() Moja rada - ciągnij! Albo coś złowisz (może to coś ala 'ciasteczko zwróżbą' - na końcu jakiś koreańczyk który właśnie urodził dziecko przymocował talon na matiza), albo coś przestanie działać. Jeśli nie jesteś aż taki ciekawy to połóż dywanik i zapomnij o kablu. Skoro wszystko działa jak trzeba to lepiej nie ruszać. edit: olśniło mnie - czułem, że gdzieś już widziałem kable w takiej otulinie... Przyjrzałem się i... Masz gaz? [ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2008-08-26 19:05:14 ] |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-08-27 00:02:39
Tak mam gaz... ale przewody instalacji gazowej (3 szt.) tzn. od wielozaworu przy butli do centralki w komorze silnika są pociągnięte razem z miedzianą rurką pod samochodem.... Partacze zrealizowali to w ten sposób, że przed montażem rurki pod samochodem ....uzbroili ją w trzy pojedyncze przewody typu linka "fi 1 mm2" poprzyszczypywane plastikowymi opaskami samozaciskowymi co 20 cm ...na całej długości. Może idea słuszna tylko, że przewód typu linka - bez żadnej izolacji idzie na wierzchu i po każdej zimie wygląda coraz gorzej.... Tylko czekam po której zimie coś zacznie się jarać ![]() Tak więc "gaz" odpada. Stara instalacja od haka przyczepki - też nie ...samochód nigdy nie miał haka. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to musiało być jakieś druciarstwo.... choć mocno przyklejone do tego czegoś na podłodze - czyli b. stare. Rzeczywiście koreańce puściliby taki kabel "jakoś bardziej technologicznie" ...tu idzie na szage ![]() Nie chcę nikogo z Was namawiać aby sprawdził u siebie ...jak wyglądają te rejony - bo bez wymontowania fotela tam się nie dojdzie... Ale zdziwiłbym się gdyby u kogoś było coś podobnego. Poprzeddni właściciel ...to był taki jakiś burak, że druciarstwo w takim wykonaniu do niego nie pasuje - jest wykonane zbyt porządnie... Jak nadarzy mi się okazja [jakiś kanał] to spróbuję rozszyfrować od spodu co jest grane. |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-08-27 00:27:23 A CZY TO NIE JEST CZASAMI .........przewód do zasilania pompy paliwa ![]() Ta dziura w tunelu to jest jedyna "w tej okolicy" którą można puścić zasilanie do pompy........ ![]() coś mi się zdaje, że ![]() |