MotoNews.pl

Cynkal?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym zapytać czy ma ktoś jakieś fachowe informacje co do tego specyfiku?Pomalowałem nim pare zdrapów po purchlach na lakierze- wiosną i do dziś nic się z tym nie dzieje -z tym,że nie twardnieje jak lakier samochodawy czy Hamerait.Zastanawiam się czy nadaje się to na podkład przed zaszpachlowaniem i lakierowaniem-o czym nie mam zielonego pojęcia.Ruszyłem ostatnio pare bąbelków i kur.. kur.. kur.. kur.. zaszło za daleko-do zdrowej blachy.Proszę o porady również na temat szpachli ,szpachli natryskowej w spreju,szpachli z domieszką aluminium,odrdzewiacza,podkładu,nanoszenia lakieru itp.
Dzięki.
Wiem co -nieco bo czytałem nudzące wypowiedzi o BMW Tomka Mydłowskiego(wraz z przechwałkami)ale nic to gdy w gre wchodzi blachara w Espero! Tu jest dopiero pole do manewru Jak nie "dosolisz" to hardkor-oz pożre i kierowce w tri miga

Pomaga... jak kadzidło umarlakowi. Ruda w lecie Ci nie wylezie. Poczekaj do wiosny to zobaczysz czy działa, a zapewne nie, bowiem z w czasach gdy rodzinnym autem byłe syrena 105 ojciec to stosował. A i w syrenie i w złomero blacha porównywalna była.
Niestety radykalne pozbycie się rudej polega na pozbyciu się złomero.

Żeby nie było to w złomgunie też mam wykwity rudej... na zewnątrz całe trzy (a były dwa)! W aucie z 1999r.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-08-28 21:51:33 ]

Podskrob ,pomaluj Cynkalem i zaczekaj do zimy-w złomgumie jest lepsza blacha więc poradzi(+ baranek z biteksu)

Cytat:
2008-08-28 22:22:05, gafcio pisze:
(+ baranek z biteksu)

Baranek na klapę bagażnika + okolice klapy tylnej przy słupku? Powaliło Cię Na poważnie, to rudej w tych miejscach gdzie występuje w złomero jest zero. Za to diagnostyka mózgowa pozwoliła mi stwierdzić skąd wzięła się ruda tam, gdzie się wzięła. Poprostu wkręty mocujące listwę na klapie bagażnika przy każdym zamykaniu delikatnie likwidowały ocynk. I go w końcu zlikwidowały.
Finał za rok zapewne będzie taki, że klapa pójdzie do lakiernika i za 2 stówki ją zrobi bo tej klapy to raptem jest 50 cm x 100 cm.