Gdzie jest prąd?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Toyoty Cariny 93r. Chcialem sobie podlaczyc radyjko tylko że....w kostce zasilajacej nie ma pradu (tej mniejszej) mierzona miernikiem na wszystkie mozliwe sposoby...nic. Bezpieczniki sprawdzone, zapalniczka działa(słyszalem ze radio i zapalniczka wisza na tym samym bezpieczniku(nie wime dokladnie który to jest wiec posprawdzalem wszystkie. Nie ma jeszcze swiatla w schowku a mniej wiecej udalo mi sie zobaczyc ze zarówka wyglada na zdrowa. Teraz moje pytanie gdzie szukac prądu? W razie tragedii pociagne z zaplarki ale wolalbym miec wszystko sprawne

Sprawdzałeś z włożonym w stacyjkę kluczykiem ?

hehe pewnie we wszystkich mozliwych pozycjach nawet przy właczonym silniku..nic

Sprawdź albo wymień żarówkę w schowku, bo to jakiś trop, jeśli nie świeci, (zakładając że dobrze styka włącznik oświetlenia schowka), to sprawdź dokładnie wszystkie bezpieczniki.

Niebardzo pamietam ale w tej mniejszej kostce byly chyba tylko glosniki na tyl 4 kable,zas w tej wiekszej zasilanie staly ,+po ACC , masa ,podswietlenie antena automat i glosniki przod.

w Camry wygląda to tak :

Podejrzewam, że kostki są takie same dla wszystkich Toyot, więc może coś Ci to da

pzdr

Cytat:
2008-09-02 09:31:30, marcinm pisze:
w Camry wygląda to tak : Podejrzewam, że kostki są takie same dla wszystkich Toyot, więc może coś Ci to da pzdr

Chyba jednak nie
Na twoim schemacie jest radio osobno polaczone z amplifierem z ktorego wychodza glosniki,w Carinie radio jest z wbudowanym wzmacniaczem ma od razu wyjscia na glosniki,a kostki sa inne.