MotoNews.pl

Gdzie kupić tarcze i klocki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
musze zmienic klocki jakieś 1000 km temu i jeszcze tego nie zrobilem. klock....i chyba skusze się na lucasy za 35 zł tak jak radzicie, a gdzie kupić tarcze?. ktoś kiedyś mówił mi o tarczach Brembo, ze za 2 sztuki 40 zł, ale jak byłem sie w sklepie dowiedziec, to zwykle tarcze na przud kosztują 27zł za sztuke. czy ktos ie gdzie mozna tanio kupic tarcze, moze ten inter cars..... co radzicie?

27zl za nową tarcze? Czy ja zle widze? Gdzie to takie mozna kupic, ja tez kcem!
Ale w to ze Brembo nawet za sztuke 40zl to ja nie uwierze

Ja bym pojechał na twoim miejscu na Żmujdzką do InterCars i kupił tarcze Brembo. Napewno sa zrobione z lepszego materiału niz seryjne Dajewo. A co do klocków to bralbym Lucasa.

Cytat:
2003-07-29 00:20:50, Race_D pisze:

w sklepie motoryzacyjnym..... potwierdzam bo tez kupowalem

Cytat:
2003-07-29 00:20:50, Race_D pisze:

??? to po ile u ciebie sa tarcze? to ja myslalemze to jest bardzo duzo
27 za tarsze 1szt dzisiaj sie pytalem w DHW. na przud i tył są takie same, klocki lucasa na przud kosztują 35 zł a na tył 42 zł, jak sie wszystko zsumuje to troche wychodzi

a odkopie troche bo nie chce zakładać nowego tematu

Czym różnią się klocki przednie od tylnych w 125p? - czy moge przednie założyć na tył?

raz gruboscia a dwa jedne maja takiego małego "cycka" od strony blachy ktory wchodzi w naciecie na tloczku

Cytat:
2009-08-07 23:27:32, bimber1 pisze:
raz gruboscia a dwa jedne maja takiego małego "cycka" od strony blachy ktory wchodzi w naciecie na tloczku

a po co ten cycek?

Cytat:
2009-08-08 00:52:41, rosck pisze:
a po co ten cycek?

po to zeb miec pewnosc ze tloczek sie nie obroci i ze zostal prawidlowo ustawiony przy wkrecaniu

Cytat:
2009-08-08 01:22:05, kosa131 pisze:
po to zeb miec pewnosc ze tloczek sie nie obroci i ze zostal prawidlowo ustawiony przy wkrecaniu

A jak ma być ten tłoczek ustawiony, jak głęboko wkręcony o co w tym wszystkim lata?

lata w tym wsyztkim o to, ze tylny zacisk ma w sobie takze mechanizm recznego, a ten wymaga samoregulatora, aby wraz ze zmiana grubosci klockow nie trzeba bylo co chwile podregulowywac recznego. Dziala to tak ze tloczek wysuwajac sie wykreca "nakretke" z trzpienia od recznego. Aby przy wymianie cofnac tloczek, trzeba wiec go wkrecic. Po to tloczek ma plaskie naciecie. Wkrecony powinien byc na tyle, zeby bez problemu dalo sie zalozyc zacisk na nowe klocki. Naciecie ma byc ustawione poziomo, takim dodatkowym malym nacieciem do gory ( zobaczysz o co chodzi jak bedziesz mial zacisk na wierzchu.

A tak przy okazji - gdzie kupic klocki do fiata 130?

Np. ferodo 300 formula, 51120155

Cytat:
2009-08-08 11:09:04, kosa131 pisze:
A tak przy okazji - gdzie kupic klocki do fiata 130? Np. ferodo 300 formula, 51120155

Zapytaj Leszka "Ferodo" Wójcika - tel. 601229480.
On handluje Ferodo i Brembo od ładnych kilkunastu lat a w głowie ma niejeden katalog hamulców.

ferodo przod i tyl sa w norauto do 130, przod 190 tyl 120, tam jest dosc drogo, da sie to napewno kupic taniej, ale nie badalem tematu bo jeszcze troche minie zanim zuzyje textary

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2009-08-08 17:19:58 ]