MotoNews.pl
3 Awaria dmuchawy w e39.,., (218617/0)

Awaria dmuchawy w e39.,.,

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie działa dmuchawa w e39 520 r.96. co z tym zrobić i jak sie tam dostać? pomoże ktoś? jakieś wskazówki....

A może sprubujesz opisać bardziej szczegółowo swój problem..

Cytat:
2008-08-31 15:10:58, arturos35 pisze:
nie działa dmuchawa w e39 520 r.96. co z tym zrobić i jak sie tam dostać? pomoże ktoś? jakieś wskazówki....

po prostu nie załącza się po przekręceniu włącznika, sprawdziłem bezpiecznik i są OK, nie daje znaku życia natomiast klima działa tzn.wentylator klimy chodzi po włączeniu a dmuchawa nic , nie wiem gdzie szukać problemu i jak sie do niej dostać, czy trzeba zdjąć cały pulpit?

W e 36 do dmuchawy można było dostać się od strony komory silnika. Może w 39 też po zdjęciu podszybia dostaniesz się do dmychawy jeśli nie to niestety nie mam pomyslu. Moja 5 stoi w Polsce a ja jestem za granicą więc w szukaniu nie pomogę ci. Istnieje też szansa, ze masz jeża uszkodzonego. Na jego temat można napisać doktorat... Jeśli piszesz że przekecasz przełącznika znaczy że masz manualną regulację. Więc może wyciąg sobie wyłącznik go to może on jest odpowiedzialny za nie włączanie się nawiewu. Wyłącznik ma w sobie rezystory dzięki którym możliwe jest ustawienie kilku prędkości wentylatora. Może w środku coś jest nie tak... jak znajdziesz przyczynę napisz do mnie. Ja

Niestety aby wciągnąć uszkodzoną dmuchawę trzeba zdemontować kokpit. Nie jest to może trudne lecz czasochłonne i i spowrotem wkładając go trzeba się postarać aby po skręceniu nie trzeszczało. Jednak wątpię aby to on się uszkodził. Stawiałbym na jeża jest na wysokości nóg pasażera po lewej stronie.

Ja też stawiam na rezystor