MotoNews.pl
7 Bmw 318i automat problem z gazem (218726/0)

Bmw 318i automat problem z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem z instalacją gazową, instalacja jest 2 gen reduktor tecno, sterownik blitz, otoz po zalozeniu instalacji wszystko bylo dobze do pierwszych 100km, potem automat przestał zmieniac biegi jak sie nalezy, tzn. ciuagnie do 4 tys obrotow i dopiero jak puszcze gaz zmienia bieg. W gazowi powiedzieli mi ze instalacja gazowa nie ma wplywu na skrzynie, znajomy powiedzial mi ze komputer mogl zalapac blad i zebym go odlaczyl na noc. ku memu zdziwieniu po takim zabiegu wszystko wrocilo do normy, lecz nie na dlugo, operacje kasowania przeprowadzilem kilka razy, oststnio juz nie pomoglo. mam swoje podejzenia co do przyczyny ale nie chce pakowac kasy na slepo wiec licze na wasza pomoc. według mnie prolem polega na tym ze w instalacji nie zostal zastosowany emulator wtryskiwaczy.

Cytat:
2008-09-02 13:02:25, ZIOLO pisze:
Witam Mam problem z instalacją gazową, instalacja jest 2 gen reduktor tecno, sterownik blitz, otoz po zalozeniu instalacji wszystko bylo dobze do pierwszych 100km, potem automat przestał zmieniac biegi jak sie nalezy, tzn. ciuagnie do 4 tys obrotow i dopiero jak puszcze gaz zmienia bieg. W gazowi powiedzieli mi ze instalacja gazowa nie ma wplywu na skrzynie, znajomy powiedzial mi ze komputer mogl zalapac blad i zebym go odlaczyl na noc. ku memu zdziwieniu po takim zabiegu wszystko wrocilo do normy, lecz nie na dlugo, operacje kasowania przeprowadzilem kilka razy, oststnio juz nie pomoglo. mam swoje podejzenia co do przyczyny ale nie chce pakowac kasy na slepo wiec licze na wasza pomoc. według mnie prolem polega na tym ze w instalacji nie zostal zastosowany emulator wtryskiwaczy.

II generacja + automat - komp lapie zawsze bledy. nic dziwnego. rano jak zimny sie dlawi ?? brak ssania - podwyzszonych obrotow ?? nawet na benzynie ??

Cytat:
II generacja + automat - komp lapie zawsze bledy. nic dziwnego

Co Ty powiesz,

Mógłbyś rozwinąć?

Cytat:
2008-09-05 23:51:58, omegolotC30NE pisze:
Co Ty powiesz, Mógłbyś rozwinąć?

rozwine jak kolega Ziolo napisze o zachowaniu samochodu rano, tzn zimnym. II generacja + omega 2.5 v6 non stop reset kompa zeby to chodzilo - automat oczywiscie. Dalo sie jezdzic na "sporcie". Reszta przygód to normalnie trylogia. Kolego Ziolo - napisz o co prosilem

pozdrawiam

ps. a Tobie kolego gratuluje i zazdroszcze, ze mając automat i II generacje gazu i jak sie domyslam omege w automacie i moze V6 silnik, mozesz jezdzic bez problemów

Rozjazd sterownika w 2.5 v6 nie ma nic wspólnego z ASB.

Cytat:
2008-09-08 18:11:00, omegolotC30NE pisze:
Rozjazd sterownika w 2.5 v6 nie ma nic wspólnego z ASB.

no niby nie, ale z reczna skrzynia jakos mniej balaganu sie robi. nie pisze tego teoretyzujac, ale ze zwyklego doswiadczenia. zreszta caly czas czekam az kolega od bejcy napisze jak auto zapala rano.

siemanko

Cytat:
no niby nie, ale z reczna skrzynia jakos mniej balaganu sie robi.

No to zdecyduj się , bo sam sobie przeczysz. Jak to mniej bałaganu, na czym polega ten "bałagan"?

Mam pewną wiedzę na temat ASB , jak również LPG i nie zabardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć.

Cytat:
2008-09-09 20:08:34, omegolotC30NE pisze:
No to zdecyduj się , bo sam sobie przeczysz. Jak to mniej bałaganu, na czym polega ten "bałagan"? Mam pewną wiedzę na temat ASB , jak również LPG i nie zabardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć.

rozstan sie z omega panie wszechwiedzacy

ja pierdole - skad takich biora ??

reszta czytajacych niech przesledzi watek - ja rozmawiam i oczekuje odpowiedzi od kolegi Ziolo - a Pan rozstajacy sie z omega : co ty powiesz, ja sie znam, no niemozliwe, w dyskusje sie wdajesz czy chcesz pomagac na forum ? - kurwa - no kretyn !!

i wierz mi, ze nie odpisze slowa do Ciebie - chocbys napisal, ze moja matka to dziwka - zal mi Cie - dziecko internetu

[ wiadomość edytowana przez: vitobit dnia 2008-09-09 22:23:02 ]

[ wiadomość edytowana przez: vitobit dnia 2008-09-09 22:24:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: vitobit dnia 2008-09-09 22:29:09 ]

czy jakis moderator zaglada czasem na to forum ??