MotoNews.pl

Brak sprzęgła - fiat 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy niemam sprzęgła a jak odkręciłem osłone od dołu silnika to wypadła ukręcona śruba ( 8 mm) ,linka działa

Jakby wypadla 6-tka, to bym pomyslal, ze to od docisku, ale 8?

to zapewne sruba ktora przykrecasz "widelki" wspolpracujace z lozyskiem wyciskowym sprzegla, jezeli sie urwala to oska wewnatrz sie obraca ale widelki stoja w miejscu i dlatego sprzeglo nei robi roboty

[ wiadomość edytowana przez: cichy_b0b dnia 2008-09-04 17:56:40 ]

kolego tak jest jak napisałeś że widełki stoją w miejscu, ośka się obraca co zrobić jak to naprawić

skrzynka na dół!! a potem skręcic ośke w z widelkami do "kupy".
najlepiej na kleju do śrub.

kolego jak odkręce śruby mocujące skrzynie z silnikiem i ją wysune do tyłu to ona wyjdzie bez problemu (ten wałek który wchodzi do silnika ze skrzyni nie jest zabespieczony) nie wiem bo robie to pierwszy raz

kolego jak odkręce śruby mocujące skrzynie z silnikiem i ją wysune do tyłu to ona wyjdzie bez problemu (ten wałek który wchodzi do silnika ze skrzyni nie jest zabespieczony) nie wiem bo robie to pierwszy raz

po odkreceniu srub laczacych silnik ze skrzynia mozna te dwa rozdzielic - ksiazke napraw polecam Radze wywalic silnik (razem z belka) bedzie najlatwiej

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-09-05 10:03:35 ]

odgrzewam kotleta, mam problem ze sprzęgłem po dłuższym postoju auta, linka działa, na pewno się nie zapiekła, biegi po zgaszeniu silnika wchodzą bez problemu, auto rusza bez problemu po zapaleniu, po wciśnięciu pedału sprzęgła wyczuwa się normalny opór, podpowiecie mi co to może być ?

poduszki?lizak?sprawdzales?u mnie bylo tak ze biegi na sucho chodzily bezproblemow ale po odpaleniu w czasie jazdy ciezko wchodzila 1 i 3 wymiana poduszek i skrecenie calego lizaka rozwiazalo problem teraz biegi wchodza lepiej niz w nowym malczanie

Poduszki całe i zdrowe, lizak podobnie, każdy bieg na zgaszonym silniku wchodzi idealnie wiec to na pewno nie to

a masz wogole olej w skrzyni bo ja tak mialem i ciezko chodzilo

olej jest na 100%, chyba ze wyparował, auto stało koło roku czasu, plam żadnych pod nim nie ma

mialem tez cos takiego ze po roku stania jak ruszylem po dziurach to mi skrzynia pekla i wszystko zmielilo sie ale to chyba nie to