MotoNews.pl

Toyota Avensis 1,8 2003r silnik krokowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Problem polega na tym ze toyotka nie trzyma obrotów biegu jałowego, komputer wskazuje błąd przepustnicy to jest silnika krokowego. Czy jest możliwość ewentualnej naprawy tego silniczka czy koniecznie trzeba nowy kupić. Za wszelkie wskazówki co do naprawy tego urządzenia chętnie postawie piwo ewentualnie czy można dopasować jakiś tani zamiennik tego silniczka... proszę o poradę co z tym dalej zrobić, obecnie silniczek jest odłączony co z tym można dalej zrobić??

Pozdrawiam

p.s.
Muszę się pochwalić że jeździmy jeszcze Carina E 1996 od nowości w rodzinie

albo niech mi przynajmniej ktoś powie jakie błędy może otrzymać,a później sygnalizować komputer samochodu z modułu przepustnicy

A nie da się go wyczyścić? Nie wiem czy tam nie ma przepływomierza, którego tez trzeba wyczyścić. Poszukaj na forum bo coś było o takich objawach.

Cytat:
2008-09-04 23:58:06, niktkk pisze:
Witam, Problem polega na tym ze toyotka nie trzyma obrotów biegu jałowego, komputer wskazuje błąd przepustnicy to jest silnika krokowego. Czy jest możliwość ewentualnej naprawy tego silniczka czy koniecznie trzeba nowy kupić. Za wszelkie wskazówki co do naprawy tego urządzenia chętnie postawie piwo ewentualnie czy można dopasować jakiś tani zamiennik tego silniczka... proszę o poradę co z tym dalej zrobić, obecnie silniczek jest odłączony co z tym można dalej zrobić?? Pozdrawiam p.s. Muszę się pochwalić że jeździmy jeszcze Carina E 1996 od nowości w rodzinie

Co to znaczy blad przepustnicy ,???jaki kod bledu masz??

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

W zasadzie nie wiem jaki błąd, nie ja to odczytywałem, w każdym bądź razie odłączony jest silniczek krokowy i obroty nie falują. Więc to prawdopodobnie jego wina. Moje pytanie czy w momencie gdy ten silniczek się zepsuje komputer komunikuje to jakimś błędem? I czy można taki silniczek gdzieś kupić czy trzeba cały moduł z przepustnicą?