| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2008-09-06 20:06:05 wymieniajac czujnik vss rozlaczylem aku i po podlaczeniu coś bzykło i zaczal wyc alarm - nie dalo sie go od tego momentu wylaczyc z pilota (alarm nie reaguje na pilot). podlaczalem kilka razy i rozlaczalem aku az w koncu auto odpalilo bo alarm sie nie zaczal uzbrajac po ktoryms z koleji podlaczeniu (ale nie napierdalalem tym 3s na sekunde tylko na spokojnie).
Jezdzilem tak z 3 miesiace bez dzialajacego alarmu az dzisiaj przyszlo mi znowu rozlaczyc aku i po podlaczeniu nie da sie odpalic auta, alarm jaki mam napisze konkretnie jutro jak bedzie jasno, nie da sie go odpalic przy rozlaczonych jego elementach - znalazlem ich dwa, jedna mala skrzyneczka z wystajacym 3 wtykowym kablem + dwa kable dwuwtykowe i centralka z szeroką taśmą na "bolce" IIIIIIIIIIIIIIIIIII - takie, alarm zwie sie cos na HERO, 'HEXO czy coś - jutro obadam. Auto nie odpala, w zadnej z konfiguracji. Alarm wyje, gdy tylko sie uzbroi i na uzbrojonym przekreci kluczyk na 2 poz. (na drzwi alarm nie reaguje). Jakies rady? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-09-06 22:25:43 dużo alarmów ma funkcję RESET...rozbraja bez pilota...
No ale trza wiedzieć więcej ..bo, jeśli nigdzie nie znalazłeś wychodzącego z centralki "migowego" knefelka ..to pewnie trza znać nazwę i poczytać w opisie funkcji alarma.. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2008-09-06 23:33:37 jutro rano wyciągnę szperostwo, rozbiorę i może na płytkach będzie napisany model, bo tak to wiem tylko ze to alarm firmy hero (takie mam plomby). |