Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tede82 Kostrzyn nad Odrą | 2008-09-11 16:36:25 Ale na bezynie niby pracuje według tego programu od bingo |
![]() Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2008-09-23 13:53:48 Nawiązując do takiego delikatnego rzucania silnikiem u kolegi, chciałem dodać, że i u mnie sie to pojawiło. Powymieniałem wszelkiego rodzaju filtry itd i bez zmiany. Silnik pracuje na benzynie i gazie na około 600 obrotach ale daje się wyczuć jego nieruwnosci. Jak dłużej postoje zaczyna rzucac silnikiem i jest to odczuwalne wewnątrz samochodu. Na chwilę obecną pomagam sobie dodajac delikatnie gazu , ale ile mozna....Moze ktoś może pomóc w tym temacie? |
tede82 Kostrzyn nad Odrą | 2008-09-23 15:05:08 Witam po długiej nieobecności.Generalnie rozwiązałem bardzo dużo problemów jeżeli chodzi o mój post.
Oczywiście skoro komunikat z Bingo dotyczył sondy zaczołem szukać w tym kierunku,pierwsze co znalazłem to nieszczelny wydech przy kolektorze.Kupiłem nową uszczelke, odkręcam starą a tam zero przedmuchu więc wrypałem cały wydech na zewnątrz a tam widoczne tylko od środka pękięcie na jednej z rur (praktycznie do okola)Podejżewam że to przez brak uchwytu tego przy skrzyni. Z tego co zuważyłem to chyba dość częsta przypadłość 4 cylindrówek, posiadam jeszce dwie E30 i tam to samo tylko że tamte bez lpg więc sie tym zbytnie nie interesowałem. (trzeba uważać przy spawaniu ponieważ rurki te są bardzo cienkie i łatwo je przepalić) Po naprawie auto o wiele lepiej się rozpędza ale do czasu bo po dobrym nagrzaniu się auta zaczyna falować 0d 500 1200 obr. Wydaje mi się, ze dopuki auto jest zimne komputer chyba nie korzysta z sondy i jak juz wszystko się nagrzeje są typowe objawy walniętej sondy.Tylko nie wiem czemu wcześniej na oscyloskopie działała a teraz po naprawie nie,może ją uszkodziłem jakoś ale raczej nie. Tak samo wydaje mi się zeproblem z Lpg taż polega na tym samy,kiedy auto jest zimne beta smiga elegancko na lpg ajak już wszystko złapie swoją temperaturę gaz warjuje. |