MotoNews.pl

Temper. silnika w opel vectra B 96r. 1.7 TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaka powinna być prawidłowa temperatura silnika w OPEL VECTRA B 96r. 1.7 TD. Przy ilu stopniach powinien się włączyć wiatrak? Proszę o podpowiedż Dzięki

U mnie temperatura stoi podczas jazdy na poziomie 89 stopni tak przed 90 a wentylator włącza się przed 100 około 98 stopni.
Jeszcze jedno pytanie czy ty masz klime czy bez, ja niemam klimy a miałem dodatkowy wentylator z którego zrezygnowałem bo niemogłem dostać do niego śmigła i mam teraz tylko ten podstawowe wentylaytor o średnicy 50 cm.

[ wiadomość edytowana przez: DamianSz dnia 2003-07-29 17:27:31 ]

U mnie (Vectra DTi) temperatura ogolnie miedzy 80 a 90 stopni. Wentylator wlacza sie prze okolo 98stopniach.
100 nigdy na oczy nie widzialem.

AnDiT ty masz X20DTH a my mówimy o X17DT, ty masz OPLA a my ISUZU i tam temp jest troche inna.

U mnie temperatura przy jezdzie spokojnej na trasie wynosi 93 ale jak stoje w korkach, albo zasuwam to dochodzi do 99 i spada.

Mowa tu o temperaturze jak jest diabelnie goraco , bo jak jest chlodno to jest troche inaczej

U mnie sa 2 biegi wiatraka, 1-wolny i 2-szybki.
1 zalancza sie przy 97 i schladza do 90 a 2 105 i schladza do 97 potem przechodzi na 1 bieg (niewiem czy dobrze podalem, mozecie mnie poprawic )

[ wiadomość edytowana przez: potryk dnia 2003-07-29 22:46:39 ]