Regulator podciśnieniowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam . Mam pytania .Moja łada ostatnio straciła na mocy. Dodaje gazu silnik wchodzi na obroty a samochód przyspiesza nieznacznie , jak mocniej wcisne gazu do sie silnik zadławia. Czy to moze byc wina aparatu zapłonowego?. Moze żle ustawiony. Przy aparacie jest regulator podciśnieniowy od niego idzie wężyk do gążnika. Jak zdjołem ten węzyk z regulatora zero różnicy w pracy silnika.Cały aparat wymieniałem w marcu ale mógł sie trafić felerny.Co wy na to. Dzięki. Pozdrawiam

tak - to może byc źle ustawiony zapłon. Sprawdź, odkręć i pobaw się nim, wcześniej markerem zaznacz wyjściowe ustawienie. Wydaje mi się że masz zbyt późny zapłon. To na pewno nie wina tego podcisnienia
pzdr

Jak auto "wchodzi na obroty" a nie przyspiesza(zakladam ze na biegu-i sprzeglo puszczone) to znaczy ze sprzeglo sie slizga.
Jak sie dlawi przy mocnym wcisnieciu gazu to moze sie dlawic z powodu braku paliwa(zla membrana pompki przysieszacza gaznika) albo z powodu zbyt duzej ilosci paliwa(raczej wykluczam).
Oczywiscie zaplon tez moze miec na to znaczacy wplyw.

Zapłon dzis ustawiłem i nic praktycnie sie nie zmieniło.te objawy wystepuja na gazie (na benzynie nie sprawdxzałem) takze chyba w tym przypadku pompka przyspieszacza nie ma znaczenia( choc moge sie mylić) .Z tym sprzegłem to moze być to choć wczesniej nie odczuwałem tego. Przypomina ze problemy zaczeły sie jak musiałęm przez 2miesiące jeżdzic na benzynie bo reduktor reklamowałem.

Witam
w zależności od tego jaki gaźnik masz zamontowany, może nie otwierać się przepustnica II przelotu, jeśli jest sterowana podciśnieniowo, możesz to sprawdzić "organoleptycznie", otwórz maskę, dodaj recznie gazu na luzie i obserwuj czy cięgło II przelotu działa.

Hej!

Kiedyś bawiłem się gazem w samarce i zauważyłem, że jak odkreciłem jej ten główny kurek gazu to bardzo szybko wchodziła na obroty, ale nie wiązało się to z przyspieszeniem, strasznie mnie to dziwiło, ale to był bardoz króciutki test.

Może u Ciebie jest podobnie....

PS:
Ostatnio mam małe problemy prywatne więc nie będe zbyt często pisał na forum. Jednak jeżeli ktoś miał by jakieś pytania, piszcie na priv czy jeszcze lepiej na maila.

Pozdrawiam, Rafał.

zauważyłem jedną rzecz Objawy takie jak szarpanie po dodaniu gazu i oraz brak mocy pod pedałem w znacznym stopniu ustępuje po rozgrzaniu samochodu kiedy złapie temperature .dziwne