ZLOT 2008 - Nowe miejsce?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako, że w klubie wieje wiatr zmian chciałem zaproponować dyskusję na temat zmiany miejsca naszych corocznych spotkań.
Iłki odbiegają od jakiegokolwiek standardu, co gorsza Baba o targowaniu ceny nawet nie chce słyszeć.
Była już kiedyś dyskusja na ten temat, ale większość stwierdziła, że za późno. Mam nadzieję, że teraz jest inaczej.
Dlatego proszę szanownych klubowiczy o propozycje na nowe miejsce zlotu. Ośrodek musi być sprawdzony z miejscem na zaparkowanie samochodów, z miejscem na ognisko i by można było imprezować do rana.

Ja ze swojej strony mogę polecić 2 takie miejsca.

Centrum Aktywnego Wypoczynku "BOREK"
Domki 2 pokojowe (osobne wejścia) w każdym pokoju łazienka.
Cena za pokój 120zł
Bardzo duży ośrodek, byłem tam równy rok temu, jest miejsce na grila, ognisko, można również zamówić dodatkowe atrakcje. Więcej info na stronie.

Ośrodek "TRÓJKA" Międzybrodzie Żywieckie
Domki 3 pokojowe, hol, kuchnia, duża łazienka.
Cena od os. 60zł
Jest wyznaczone miejsce na ognisko.

Ceny może nie najniższe, ale standard domków w zupełności to rekompensuje.

Jedyny mankament, to położenie ośrodków - południe Polski.

zwróć uwagę na fakt że zaproponowane przez ciebie miejsca są na południu polski.
do tej pory ludzie zjeżdżali się do iłek leżących mniej więcej po środku i każdy miał do pokonania podobna odległość i było w miarę "sprawiedliwie z dojazdem" ...

myślę wiec ze proponowanie ośrodków na jednym z końców Polski jest bez sensu i jeśli już należało by poszukać czegoś w centrum

Cytat:
2008-09-16 09:19:31, greenberg pisze:
każdy miał do pokonania podobna odległość

No... szczególnie z Warszawy.

Cytat:
2008-09-16 09:37:02, piotr_ek pisze:
No... szczególnie z Warszawy.

Weź pod uwagę Szczecin jeszcze.

to ja prosze zlot w trojmiescie jacys chetni?

Cytat:
2008-09-16 10:09:57, Outcast pisze:
to ja prosze zlot w trojmiescie jacys chetni?

A jakies konkrety?
Bo chętny jestem.

Z Łańcuta do Gdańska jest jakieś 650km to ok. 120zł na LPG x2 = 240zł + nocleg.
Do Iłek mam 300km czyli 60zł x 2 = 120zł + nocleg w moim wypadku 120zł za noc.

Więc koszty paliwa w stosunku do kosztów jakie ponosimy na noclegi są niewiele wyższe.

Słuchajcie, ja podałem tylko te sprawdzone ośrodki, w których byłem. O ich minusie też napisałem.
Ten wątek jest raczej po to by kolegialnie wybrać jakiś dobry i sprawdzony ośrodek, by nie było wtopy tak jak w Sielpi.

PS.
A tak na marginiesie, to z moich obserwacji wynika, że większość klubowiczy na zloty przyjeżdża z południowej i centralnej Polski.

[ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2008-09-16 10:34:29 ]

Skoro już mamy proponować ośrodki to w cenie zbliżonej do Iłkowej bo jaki ma sens zmienianie ośrodka ze względu na brak możliwości negocjacji ceny skoro w zamian mamy nocować w jeszcze droższym miejscu.
Przecież tak naprawdę z tą zmianą głównie rozchodzi się właśnie o kasę a nie o standard bo tak około północy dla co poniektórych standardem jest kimanie przy ognisku a nie w domku
Jak dla mnie to faktycznie domki mogłyby być cieplejsze ale farelka załatwia sprawę.

Zróbcie sobie zlot np. na południu Słowacji. Dla niektórych to 300 km drogi, a i pogoda pewniejsza. Zapytam z ciekawości co złego było:
- w Iłkach
- w Sielpi

Cytat:
2008-09-16 10:42:35, piotr_ek pisze:
Zróbcie sobie zlot np. na południu Słowacji. Dla niektórych to 300 km drogi, a i pogoda pewniejsza. Zapytam z ciekawości co złego było: - w Iłkach - w Sielpi

Sielpia to kicha jakich małooooooooooooo a feeeeeeeee. Za ognisko musieliśmy zapłacić. Poza tym pilnujący tam był do dupy, czepiał sie wielu rzeczy,,,,ech szkoda gadać.
Iłki,,,,hm,,,,jak dla mnie ok. Cenowo spokojnie , choć Pani mogłaby być bardziej elastyczna, bo tak naprawdę (co już kiedyś pisałam) na nas miała zawsze najlepszy zarobek.

Cytat:
2008-09-16 10:42:35, piotr_ek pisze:
Zróbcie sobie zlot np. na południu Słowacji. Dla niektórych to 300 km drogi, a i pogoda pewniejsza. Zapytam z ciekawości co złego było: - w Iłkach - w Sielpi

Sielpia to przede wszystkim kiepskie domki, lipa z parkowaniem aut i o ile dobrze pamiętam 200zł za 1 ognisko co jest przegięciem. Za to miejsce pod ognisko wzorowe i te 200zł to chyba próba amortyzacji kosztu jego wykonania.

Iłki to w zasadzie tylko jeden mankament - zbyt wysoka cena w stosunku do standardu jaki jest oferowany. Niby 40zł to nie dużo ale w końcu jesteśmy tam 2 razy w roku (kilka lat z rzędu) i to dość zorganizowaną grupą a cena nie podlega żadnej negocjacji. W sumie sami sobie jesteśmy winni - jak kobieta widzi takie napalenie to swój ośrodek to nie ma bata by zeszła z ceny.

iłki sa ok ale na zlot zimowy nic nie mamy może na niego znajdziemy ośrodek i ustalimy termin tylko trza założyć nowy temat

hmm nie byłem jeszcze na zadnym zlocie ogolnopolskim ale moze tez cos polece...nie tyle ja co moj brat.Odbywal sie tam w 2007 roku zlot Fiesta Klub Polska i kazdy był zadowolony,ceny fajne,standardzik ok,domki ocieplane i juz blizej centum Polski wiecej tutaj>>STRONKA OSRODKA
EDIT
jestem po rozmowie z wlascicielem osrodka:
cena na zime :
-125 pln za domek 5 osobowy(2 pokoje)z Wc,prysznicem i umywalka
-100 pln za domek 4 osobowy(1 pokoj)z Wc,prysznicem i umywalka
-jezeli kazdy domek bedzie zajety to osrodek pomiesci ok 140 osob wraz z samochodami
-oplata za ognisko to od 150-200pln lub za free jezeli sami zorganizujemy sobie drewno

[ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2008-09-16 18:51:31 ]

[ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2008-09-16 18:53:14 ]

Mazury
byłem tam jest OK, ceny przeciętne moze nawet ponizej przecietnej gdyż te 52 zł za os/doba przy grupie zorganizowanej jest z e sniadaniem , obiadem i kolacją,

Cytat:
2008-09-16 18:18:44, desperos pisze:
hmm nie byłem jeszcze na zadnym zlocie ogolnopolskim ale moze tez cos polece...nie tyle ja co moj brat.Odbywal sie tam w 2007 roku zlot Fiesta Klub Polska i kazdy był zadowolony,ceny fajne,standardzik ok,domki ocieplane i juz blizej centum Polski wiecej tutaj>>STRONKA OSRODKA EDIT jestem po rozmowie z wlascicielem osrodka: cena na zime : -125 pln za domek 5 osobowy(2 pokoje)z Wc,prysznicem i umywalka -100 pln za domek 4 osobowy(1 pokoj)z Wc,prysznicem i umywalka -jezeli kazdy domek bedzie zajety to osrodek pomiesci ok 140 osob wraz z samochodami -oplata za ognisko to od 150-200pln lub za free jezeli sami zorganizujemy sobie drewno [ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2008-09-16 18:51:31 ] [ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2008-09-16 18:53:14 ]

jesli jest ogrzewany to ok

jak najbardziej domki sa ogrzewane tylko jak pisze placi sie za domek nie za osobe co latwo liczac wychodzi po 25pln na glowe...aha za pierwsza noc jest doplata 5pln za osobe za posciel

Cytat:
2008-09-16 19:36:05, desperos pisze:
jak najbardziej domki sa ogrzewane tylko jak pisze placi sie za domek nie za osobe co latwo liczac wychodzi po 25pln na glowe...aha za pierwsza noc jest doplata 5pln za osobe za posciel

daj nick brata w klubie fiesty

Cytat:
2008-09-16 20:08:13, greenberg pisze:
daj nick brata w klubie fiesty

brejdak juz nie jest posiadaczem fiestki(teraz ja jestem jej uzytkownikiem)jego nick to psawloplus a moj taki jak tu

Cytat:
2008-09-16 18:18:44, desperos pisze:
125 pln za domek 5 osobowy(2 pokoje)z Wc,prysznicem i umywalka

Mam do ciebie takie małe pytanko- te 125zł to cena za cały domek, czy za osobę w domku 5-cio osobowym?
Bo w różnych miejscach są różne kalkulacje

Cytat:
2008-09-17 09:57:27, JaRabbit pisze:
Mam do ciebie takie małe pytanko- te 125zł to cena za cały domek, czy za osobę w domku 5-cio osobowym? Bo w różnych miejscach są różne kalkulacje

cena jest za domek tylko i wylacznie czy to bedzie jedna osoba czy 5 to i tak 125 pln

thx