| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2008-09-21 22:29:11 Witam, mam dwa auta wypatrzone i problem : oba są dość daleko ode mnie. Ma ktoś blisko i mógłby zerknąć? Podaję linki : Voyager i Meś Poza tym mam tutaj pod bokiem A8 4.2 4x4 '97 i nie wiem czy warto brać auto które ma 11 lat, napęd na 4 koła (Voyager i A8 ) czy może jednak mesia? Jakie są Wasze opinie jeżeli chodzi o niezawodność? ZTCW to A8 ma delikatne przednie zawieszenie, meś jest dość niezawodny a Voyager wygodny (podobnym jeździłem, tyle że wersją FWD). Jeżeli macie trochę czasu napiszcie co sądzicie o tych autach.
[ wiadomość edytowana przez: Jacenty dnia 2008-09-21 22:30:12 ] |
rudi Espero Wloclawek | 2008-09-21 23:05:23
a mam nadzieję, że nie na kij ci takie kobylasta i paliwożerna stara kolubryna - bo tym one w istocie są. Jak lubisz takie masywne, cieżkie auta które potrzebuja przynajmniej 3 l silnika żeby się kulać to w porzo, bierz co chcesz. Ja tam bym chciał np. skromnutkie suzuki SX4 1,6 tylko z kolei troche za wąski jest albo fiacik linea albo jak już duża limuzuna to epica albo superb. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2008-09-22 12:59:36
Stare tak, ale drogie? Nie znalazłem nic tańszego w tej opcji wyposażenia.
No właśnie, dlatego taki "zabytek" bo podobno części do C klasy tego modelu to na śmietnikach leżą...
Co znaczy "jeszcze lepsza" - gorsza? A co do części - ten model jest dość popularny i części znajdę, tylko ten napęd 4x4... Nic nie piszecie o Audi? "Sam nie wiem co tym myśleć - powiedział król Dezmod..." ![]() |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-09-22 15:42:22 Znajomy ma S6 quattro w kombi 96 albo 97r ok 300000km od jakiegoś roku i narazie płacze ze pali od 14 do 20l/100 lpg a tak to narazie nic ale jest swiadomy ze jak kłatro piardnie to zabuli |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2008-09-22 18:14:42 moge pomoc w sprawie Merca - zadzwon nr masz w profilu, dokopie sie co bylo robione i czy przebieg jest ok skoro byl serwisowany, czesci tez moge w razie czego zalatwic taniej
ps pracuje w MB Białystok |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2008-09-26 23:06:31 heh radzicie a nie jezdzicie....
moge coś niecoś wrzucić odnoście audi. A8 duze ladne autko relatywnie niedrogie w zakupie. ALE! to bądz ci bądz flagowa limuzyna koncernu o niezłej renomie i nie bez przyczyny. Wiec posiadanie A8 to nie tylko szpan ale też koszty. Po prostu musi cię byc na nią stać!. Co do awaryjnosci to niejest Daewoo to sie niepsuje jeśli jest oczywiście należycie traktowane przez właścicieli. Ale i teraz pare przykładów cenowych; przednie klocki oryginał - 1250zł czujnik ABS (ten przy kole) oryginał 450zł Wisko oryginał 650zł Spryskiwacz reflektora oryginał - 700zł. Tarcza hamulcowa oryginał 350zł filtr przeciwpyłkowy (są 2) oryginał 150zł. (filtron nie weglowy 80zl kpl) olej w ASB (wymiana co 60K) 800zł. i tak można pisac i pisać to oczywiście ceny cześci oryginalnych w niektórych przypadkach są zamieniki ALE NIE WE WSZYSTKICH! i nie wszystkie warto zakładac. co do zywotności to silnika napędu niejesteś w stanie zajechać ASB zdaża się że kleknie ale głównie z przyczyny złego użytkowania (brak wymiany oleju itp) jeśli dbane nalezycie to nie do zarżniecia. bardziej doskwierają drobne usterki a to czujnik ABS padnie a to silniczke w klimatroniku potyrkocze, a to jakaś inna pierdoła sie obudzi ale tak jest w każdym aucie. Generalnie po zmianie marki z Daewoo na Audi odczułem znacząco ulge w naprawach ja robie 60K rocznie wiec te drobne naprawy to i tak pikuś w porównianiu z naprawami jakie wykonywałem w daewoo przy nacznie mniejszym przebiegach. spalanie. katalog. miasto - 21L trasa - 9-11 srednio 13-14L i tak to się mniej wieciej pokrywa. jedynie co nigdy mi sie nie udalo osiągnać to powyzje 20 na srednim maź z baku było 16L. LPG srednio wychodzi 14-16L temp zewnetrzna do +10 i w granicach 16-18 lato. to wynika z pracy klimy i pedału gazu w lato klima go mocno dusi a jezcze kierowca chetniej uzywa gazu
Podsumowanie: Ja osobiście nie mam zamiaru zmieniać ani marki ani modelu przekonałem się do Audi i szczególnie do A8 ale mnie puki co na to stać a to istotny czynnik przy A8 i tu raczył bym się zastanowić bo pracowanie dla auta to średnia przyjemnośc z użytkowania. Co do przyjemnosci to jazda automatem z napędem na 4 koła do tego z 300KM pod maską poprostu czysta przyjemnosć ale to każdy sam musi doświadczyć.
co do Voyagera sam rozważam zakup dla zony dobre auta o dobrej opini ale puki co wieciej niemoge powiedzieć. Mesie hmmm nigdy mnie nie rajcowały i raczje nigdy takiego nie bede posiadać ale są fani tej marki i podobno starsze modele ( przed okularnikiem) były mocne i solidne. to tyle od uzytkownika. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2008-09-27 19:09:08 Dzięki! rzeczowa odpowiedź starej gwardii - normalnie łezka się w oku kręci... Mam zamiar niedługo pojechać do USA i stamtąd ściągnąć albo A8 albo Voyagera - być może jakieś młodsze roczniki. Mesiem się zainteresowałem, bo zobaczyłem na giełdzie model z '94 (C klasa) i byłem w szoku że tak może wyglądać auto 14-to letnie z przebiegiem ok 250 000 km. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2008-10-01 15:41:03 Mam nadzieję, że nie posypią się w moją stronę kamienie, jednak kiedy widzę na drodze auto klasy Audi A8, S8, S6, itp. z zamontowaną instalacją LPG, to...
Z wypowiedzi Adminka pozwolę sobie wyciągnąć jedno zdanie... "... kupując takie auto, musi być Cię na nie stać ...". Druga sprawa. Nie ma pojazdów nie psujących się. Każde auto mające 10- czy więcej lat wymaga systematycznego serwisu połączonego z wymianą elementów eksploatacyjnych. To niestety kosztuje i często niemało
Pozdrawiam SpeedR |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-10-03 11:13:03 Adminek - jaki masz silnik w tej A8? I jaka pojemność butli gazu? |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-07-18 22:27:03 Od paru dni szukam auta dla teściów.
Jeżdżę po całej Polsce w poszukiwaniu Omegi i wszędzie szroty, choć w ogłoszeniach super igiełki Do tego stopnia że przekroczyłem już 3,5 kkm
Prośba - jeżeli ktoś ma namiar na jakieś naprawdę fajne auto do 15 kzł z 4 airbagami niech da pilnie znać - niekoniecznie musi być to Oma |